New Collar

Kära dagbok.

Tillbringade dagen hos farmor eftersom husse jobbade och matte skulle ha sin första "riktiga" skoldag. Dom blev även lite sena att hämta mig då husse hittade en bil på någon bilaffär som han skulle provköra, en kombi. Men det blev inget med det då dom inte var nöjda med den.
Matte hade även en present till mig, ett nytt svart läder halsband med nitar, häftigt va? Kostade endast 79 kr hos DjurMagazinet, ett riktigt kap!



Fräsigt värre!

Dog Tag & Bur

Kära dagbok!

Idag har varit en spännande dag! Jag har åkt mycket bil och vi var på djuraffärn. Där fick jag en jätte fin och stor bur (storlek Grand Danois hehe!) samt en jätte fin dog tag med mitt namn och telefonnummer inristat. På bilden ser den svart ut men den är silvrig (stål?) och det är vita/genomskinliga stenar på, men dom skiftar lite i rosa/lila i vissa ljus. Men matte tyckte att den var så himla fin att jag var tvungen att få den :).
Nu behövs det bara ett nytt halsband att sätta det i *hehe*! Det är väl jul snart?



Efter middagen så gick jag, husse och matte till hundhuset för socialträff. Det var jätte roligt och vi tränade inkallning - vilket gick super! Fick mycket beröm och alla tyckte att jag var så söt!
Näe nu skall jag sova, husse skall upp tidigt imorgon och då skall jag ut och kissa med honom, så bäst att få lite sömn! Godnatt!

Fashion



ZzZ

Kära dagbok.

Såhär mysigt har jag och matte det när husse inte är hemma (han har förbjudit mig att vara i sängen). Men när matte är sjuk så måste ju någon ta hand om henne. Dessutom frös hon så jag blev som en värmekudde!


Sov så gott!

Som jag lovade..

Så kommer här, Kära dagbok, en massa bilder.






Jag somnade av uttråkning tillslut. Jag vet inte hur det är med er andra hundbloggare, hur orkar ni posa på alla bilder ni lägger upp? Eller blir era bilder sådär perfekta med en gång så era hussar och/eller mattar inte behöver ta 400 kort? För dålig måste jag väl bli om matte aldrig slutar fota?!

Jag tror inte att jag berättade att matte och husse vägde mig igår. Kan ni gissa hur mycket?
Jo hela SJU kilo vägde jag! Matte orkar knappt bära mig ner och upp för alla trapporna i huset. Jag hjälper ju inte direkt till heller, blir som en lealös säck med potatis ungefär. Men hon får skylla sig själv om hon tvingar ut mig 6 på morgonen och halv tolv på kvällen..
Min matte har förresten blivit sjuk :(.
Hon har huvudvärk och feber - inte bra. Så jag vankar oroligt vid hennes sida och lägger huvudet i hennes knä. Då klappar hon mig och säger att det inte är någon fara, då lägger jag mig platt ner på golvet och somnar vid hennes fötter.
Är jag inte för underbar *hehe*.

15 veckor igår

Kära dagbok.

Det blev tyvärr inget hundhuset igår. När husse kom hem fick matte bråttom med att registrera sig på skolan via nätet. Sedan skulle husse iväg till sin mamma för att fixa med lite papper och ingen av dom hade ätit middag så vi blev bjudna på mat (jag tog med mig egen då). Så innan vi var hemma så hade hundhuset redan stängt.
O när vi väl var hemma så hade matte fullt upp med att kolla på en dator som hennes pappa hade hittat. Mattes lilla minidator gick ju sönder på något vänster så hela skärmen var sprucken. Det gick då på hemförsäkringen och dom skall ju ersätta en likvärdig dator (då mattes dator inte längre finns i affär). Så hennes pappa hade hittat en likvärdig och ville att hon skulle titta på den :).
Idag skall matte till skolan igen för att gå på lite föreläsningar. Då får farmor passa mig igen :).
Ha en fin dag så lovar jag att tvinga matte att ta lite bilder, har ju blivit dåligt med det i dom senaste inläggen = matte är lat och orkar inte ta ut minneskortet ur datorn och sätta in det i kameran.

Jag fyllde förresten 15 veckor igår, onsdag! Nästa onsdag blir jag alltså FYRA hela månader, häftigt va?

Skola och träning

Kära dagbok!

Idag har jag varit hos farmor en stund då matte skulle till skolan, det var roligt! Men matte och husse kom o hämtade mig efter knappt en timme och då hade husse visst väldigt bråttom till jobbet. Så han hann inte ens köra hem mig och matte utan vi fick gå från hans jobb. Eller aa.. matte gick och jag blev buren rätt så mycket. Valpar skall ju inte promenera för mycket och det var väldigt varmt idag. Matte och jag tog en paus vid vattnet där jag busade runt en stund innan vi fortsatte hem.
Sedan har vi bara legat och tittat på The dog whisperer! Vilka monster folk har till hundar ibland, man blir riktigt förvånad. Hörde även matte och husse häpet dra efter andan igår då dom såg ett avsnitt där ägarna till tre dvärgspets mixar inte ens visste att man behövde ut och gå med dom!? "We didn't know we had to because they're so small" eller något i den stilen sa dom! Hundar är ju ändå hundar, hur små dom än är.. jisses!
Matte blev även tillsagd idag att inte rasta mig utanför porten då det är förbjudet. Matte vet om att det är förbud men har man en liten valp, som jag, som inte riktigt kan hålla sig (ens ned för trappen ibland) så är det svårt att försöka hinna springa utanför området (som är gigantiskt). Därför brukar jag bara få kissa på gräsmattan. Men hon som sa till sa ju det att är det någon granne som ser det och inte gillar det, så kan vi få problem med hyresvärden.
Men då sa husse till matte att dom får ju välja, vattning till gräsmattan eller piss spår på asfalten ;). Men matte försöker träna mig att gå till en gräsmatta längre bort (nääästan utanför området), det går faktiskt riktigt bra.

Vid 18.30 skall vi till hundhuset och träna lite grann!

Godnatt

Kära dagbok!



Tjenis tjenis! Tänkte faktiskt avslöja en rätt stor hemlighet nu; Jag pinkar som en tjej. Men det är bara för att jag är liten. Ibland kan man se att ena bakbenet åker upp liiiite granna men annars står jag mest som en snygg utställnings vovve och ler!
Matte har redan planer på att skaffa ett litet syskon till mig, då menar jag verkligen ett litet matte är ju intresserad av småhundar och vill ha en liten knägris. Jag är faktiskt också en mysig hund men min päls är så tjock att det blir för varmt i mattes famn och jag börjar flåsa. Matte hade iallafall tänkt sig en till blandras mellan kanske chihuahua och nått mer eller någon shih tzu liknande vovve :). Får väl se vad det blir och när, inget är ju bestämt. Husse har iallafall gett lov till en andra vovve men att matte får fixa allt själv. Alltså måste matte spara en del pengar, men än så länge så är det ju fullt upp med mig ;).
Imorgon skall matte till skolan och ha upprop så då skall min farmor passa mig. Vi skall åka lite bil för att lämna av husse och matte sedan får vi väl se vad hon hittar på. Hoppas att jag får ett smarrigt ben!

Näe nu måste jag nog ut o pinka en sista gång, sov gött alla hundar och hundgalna där ute ;)!

Mysiga jag

Såhär mysig är jag varje dag när jag och matte är hemma :)! Hur vild jag än är ute så blir jag en morsgris hemma hos oss!

Duke vill också

Bli kallad för..

..Hundmode bloggen i Norrland!

Men just nu sover han sött på golvet, helt naken!

Det regnar

Kära dagbok.

Idag regnade det och blåste ute. Äckligt och kallt tyckte matte som frös till is, säger hon iallafall!
Eftersom det regnade ville matte inte att jag skulle bli blöt och kall, då jag inte är så bra på att hålla värmen än. Därför fick jag ha på mig min hoodie tröja som egentligen blev en felbeställning innan matte ens visste om att jag fanns.
Den kostade endast 60 kr på finahund.se när dom hade utförsäljning. Skulle ha varit till husses förra hund men den var på tok för liten och antagligen skulle den ha varit alldeles för stor för en liten hund. Men på mig satt den nästan perfekt, måste bara göda mig lite först ;).
Jag var inte så brydd över den då vi bara gick ut en snabbis för att kissa. Men den hjälpte mot regnet som hann falla ner under tiden!




Som ni ser, liite för stor men det fixar nog till sig. Matte vill inte ha kläder på mig egentligen men hon tyckte att det var lättare idag så slapp hon torka mig så mycket ;).

Duke's höstspecial

Nu när hösten snart är här så är det faktiskt dags att börja tänka över hundens "garderob". För de mindre eller "naknare" hundarna kan en värmande jacka eller en tröja vara ett bra alternativ. För hunden med tjock och varm päls så finns det mängder av snygga och höstiga halsband och koppel att välja mellan!
Duke har därför satt ihop ett kollage med hans personliga favoriter, för alla sorter, det han gillar mest har han satt sitt tassavtryck på!



Hundhuset i bilder


Duke är seriös

Kära dagbok.

Matte har berättat för mig att hon ofta grubblar på det här med "söta valpar". Bara för att man ser ut som en mjuk och teddy-liknande sak så vill folk nästan alltid komma fram och hälsa. Men råkar det vara så att man föddes med kort kort päls och lite rynkor i ansikter, breda bröstkorgar och stora munnar, ja då ryggar folk som om dom sett ett monster!
Matte säger själv att hon tycker att de såkallade "kampraserna" är något av det vackraste som finns i hundväg och att hon tycker så synd om de människor som inte vet bättre än vad de hört på tv.
Till mig kommer folk nästan springandes för att få klappa, men när matte rabblar upp mina raser så ler folk - tills hon nämner dobermann. Jaha nähä då är det kanske dags att vandra vidare? Osen försvinner dom eller så blir dom mer avvaktande. Men majoriteten tycker förstås att jag är väldigt väldigt fin och backar inte ett dugg för mina raser! Men jag vill inte tänka på hur det hade varit om jag hade sett annorlunda ut?
Undra hur jag hade känt det om folk istället hade tagit stora omvägar runt mig..
Husse tror även att folk kommer sluta hälsa lika mycket på mig när jag blir större, en liten och söt hund är så ofarlig tycker dom ju. Men när man blir stor så blir man så fort "farlig" i vissas ögon, tyvärr.

Jag kommer iallafall alltid hälsa på alla hundar oavsett ras, om jag får såklart.


Just nu tycker folk bara att jag är gullig..

Bus vid skogen!

Kära dagbok.

Vi i familjen tog en tur till skogen över vägen idag och busade lite samt tog kort. Sedan tränade vi lite inkallning också och jaa, jag är ju rätt så bäst! Klarade det galant och skuttade alltid in i mattes eller husses famn!
Här har ni alltså lite bilder:








Ja det var min bus-stund i bilder. Matte säger att en valp inte får gå på långa promenader då man inte är färdig utvecklad än, så dom riktigt roliga rundorna får vänta ett år. Tills dess får det bli bus på gräsmattan nedanför eller en lite tur i skogen bakom husen eller över vägen. Men jag är nöjd sålänge matte är glad!

Snart är det dags för sista rundan innan läggdags - då brukar jag vara helt död!
Sovgott!

Bus vid vattenbrynet och badning

Kära dagbok!

Idag vid lunchtid så fick vi hoppat in i bilen hela familjen och iväg bar det till DjurMagazinet för att införskaffa ett nytt halsband (likadant som det som blivit för litet i större storlek, husse valde haha) samt en klosax och ett valpschampo.
Efter det tog vi vägen om ett badställe. Det var helt folktomt där och jag o husse tävlade en bit på stranden! Jag är snabb som vinden kan jag säga så han hade inte en chans! När vi kom hem så var jag full med sand överallt så det fick bli att hoppa i plurret, badkaret alltså. I början var det lite läskigt när matte satte igång duschslangen men jag upptäckte fort att det var rätt härligt att bli masserad och avsköljd. När jag gnuggats torr med en handduk tog matte den nya borsten/kardan och kammade igenom min fina päls, det lossnade massor med tovor från min valppäls som inte trillat av sen jag föddes säkert. Så nu är jag fantastiskt glansig och mjuk! Skulle ju kunna bli det nya ansiktet på flaskan, tycker ni inte det?




Tydligen så var det lite "baby powder" lukt på schampot så matte tycker att jag luktar som en frisk fläkt varje gång jag går förbi, om jag inte släpper mig såklart, hehe!
Matte filmade även så här har ni ett klipp!



Denna dagen har varit jätte rolig! Men vet ni vad som händer ikväll?
Jo morfar skall ha fest, även om han bor 120 mil härifrån så skall jag få se lite släkt och vänner via webbcam, häftigt värre!
Imorgon är det även socialträff på Hundhuset så då skall vi dit!

Godmorgon!

Kära dagbok!

Idag "råkade" jag pissa lite på min ullmadrass. Det var ett revirpink faktiskt då jag alltid pissar på den. Så nu tog matte och husse bort den.
Inatt sov jag också nedanför husse på golvet trots att dom gjort det jätte mysigt i min bädd. Jag föredrar faktiskt att sova på golvet, det är liksom svalare och jag är en hård kille ^^,.
Igår när jag var ute på min sista kissa-på-gräsmattan-runda så kom det fram en till valp, hon var av rasen rottweiler och var 5 månader gammal, alltså rätt så mycket större än jag.
Trots det ville jag självklart leka med henne! Jag kastade mig ner på marken och attackerade när hon minst anade det, men det enda jag fick var en klapp på huvudet av hennes tass. Vad är det här? Tänkte jag. Vill ingen leka med mig?
Men efter ett tag kom hon faktiskt igång och vi busade runt lite, hon var dock starkare än mig men jag reste mig snabbt och hoppade på henne igen. Men matte tyckte inte att vi skulle leka för mycket eftersom hon var större än mig och jag kunde lätt bli skadad av misstag.
Vänta bara tills jag har växt klart! Då minsann skall jag busa :D!
Husse sa just att han tyckte att vi skulle köpa lite fler "mentala" leksaker till mig, jag är så smart så jag blir väldigt lätt uttråkad. Men en leksak på hundhuset fångade min uppmärksamhet. En träbricka med rinda klossar på, dom stod i hål så att man kunde gömma godisar där under och sedan skulle jag leta fram dom och försöka få ut dom! Jisses vad roligt det var!!

Idag skall vi kanske vandra vid vattnet! Hoppas er dag blir fin!

Bilder och video

Kära dagbok!

Ibland är livet som hund inte alltid lätt. När matte envisas med att ta kort på mig trots att jag är trött och ovillig. Och nu menar jag inte ett kort utan flera hundra, det blixtrar så jag ser stjärnor i flera timmar efteråt (okej kanske inte riktigt men ni modehundar därute fattar vad jag menar!). Därför brukar jag istället bli på bushumör och förstöra varenda bild hon tänkt ta! Vad sägs om att springa mot kameran och sen slänga sig ner vid hennes knä? Slicka på hennes byxor? Bita i husses datorstol? För att sedan posa sönder på sista bilden - där har ni mig ;).





Matte och jag mötte även ägaren till hundcafét Tassa In, Erika, på en promenad idag och vi fick följa med tillbaka dit för att klippa mina klor. Fyfabian säger jag bara! Det var det hemskaste jag varit med om i hela mitt liv!
Matte tyckte att jag var världens mes för att jag skrek som en tjej när dom klippte baktassarna men jag ville faktiskt bara gå heeem!
Lite bättre blev det dock när allt var över för då fick jag en massa godis. Sedan visade Erika, matte hur man skulle få mig att lägga mig ner ordentligt när vi skall träna "ligg"! Jag kan faktiskt om jag vill!
Efter det somnade jag raklång på cafégolvet och jag tror att dom andra satt och pratade en stund för jag blev väckt av att telefonen ringde och sedan sa matte att det var dags att gå hem och äta.
Så då trippade jag hemåt!

En stund efter maten gick jag och matte ut på långpromenad!

 

Mitt nya sele!

Kära dagbok!

Igår var matte och husse tvugna att åka och handla, då fick jag stanna hos farmor (husses mamma). Påvägen dit stannade vi till vid ett brett och högt hus, på hörnet där fanns det en butik och där inne luktade det väääldigt gott!
När vi kom in förstod jag varför. Plåthinkar stod på golvet fyllda med alla möjliga godsaker för hundar! Vissa ben var till och med större än mig! Rena paradisen, just som jag skulle ta en smakbit hörde jag mattes röst bakifrån "neej". Vaddå nej? Benen låg ju bara där och väntade på mig!
Tydligen så var man tvungen att betala för allt och vi var visst där för att kolla på ett sele åt mig. Tråkigt värre! Jag fick vara någon slags barbiedocka ett tag för att dom skulle se till att allt satt bra. Vi fick till och med hjälp av personalen. Dock trodde dom att jag skulle växa ur den inom 2 månader men husse och matte tycker bättre om selen då dom inte kvävs om man drar. Dessutom hade den en massa reflexer överallt och var så mjuk och go. Inte för att jag brydde mig men.. bättre det än att ha mitt gamla halsband som är alldeles för litet. Det växte jag ur på 4 dagar, den du!





Ja detta var precis vad jag tänkte igår natt, klockan var faktiskt halv tolv! Men tydligen trodde matte och husse att jag skulle pinka ner mig mitt i natten om jag inte kissade en sista gång, vad gör man inte för familjen? Ner för trapporna snubblade jag som en gammal gubbe men väl ute i den friska luften blev jag pigg som en mört!
Men så fort jag hade gjort mitt så ville matte och husse gå upp igen? Vaddå är ett varv runt området nog? Skall vi ut så skall vi väl ut?
Men tydligen inte, jag blev så gott tvungen att följa med in igen, men jag måste erkänna att min bädd kändes väääldigt skön efter en lång dag - även om jag sov nedanför husse hela natten, på golvet.

Då vi hämtade Duke

Den lyckligaste dagen i mitt liv var då jag fick hämtat Duke. Vi åkte dit i Lördags den 15 augusti för att "bara kolla" sa Jimmy (husse). Så blev ju inte fallet. Duke sprang runt som en galning i trädgården där han och hans syster, mamma och pappa bodde. Pappan var en extremt vacker och renrasig Östsibirisk laika som skulle ut och jaga älg, han var inte så gammal. mamman var världens snällaste och mysigaste vovve. Hon skällde en gång för att säga till att vi kom sedan sprang och fram och ville kela!
Det var från början 8 stycken valpar i kullen men alla hade fått komma till nya hem utom Duke, hans syster hade också ett hem först men hade fått komma tillbaka. Duke var minst i kullen och det märktes för hans syster var mycket större och han blev rätt överkörd ett par gånger.
Vi stod och skrattade och tittade hur länge som helst, tiden bara for iväg av att iakta alla fina hundar som busade i trädgården och länsade jordgubbslandet!
Men sedan bestämde vi oss för att hanen skulle det bli, jag har alltid velat ha en hane och var inställd på det redan från början. Husse vart också helt förälskad i den lille killen!
Vi bestämde att vi skulle ringa på eftermiddagen dan efter och sedan åkte vi hem för att "valpsäkra" lägenheten.
Efter mycket kabeldragningar och tejpande och omöbleringar så däckade jag och Jimmy i sängen. Dagen efter var en söndag och vi fick vänta enda till klockan 12 innan djuraffären öppnade. Jag hade ju bara samlat på mig saker till en mindre hund då vi var inne på tibetansk spaniel först. Men vi fick en biabädd av Jimmys mamma och sedan köpte vi leksaker, matskålar, tuggben, en ullpläd och mat mm. Sedan åt vi lite mat innan vi ringde och sa att vi var påväg. Jag var som en levande jojjo hela vägen! Och han var om möjligt ännu sötare när vi kommit fram efter några mils åkande.
Det blev ju till att titta på deras buslekar en stund innan vi skrev på alla papper, betalade och fick med oss världens finaste valp hem!






Duke's kommentar:
Tyvärr glömde husse att ta kort på pappsen men han såg ut ungefär sådär och hade samma färg som mig fast mycket ljusare!

Vinter varmt!


Här är ett tips för kalla vinterkvällar eller tidiga morgonpromenader! Duke säger själv att hans päls är ogenomtränglig men när man skall ut och gå på isen i några timmar så kan det bli väldigt kallt. Hurttas täcken är suveräna då dom skyddar alla viktiga muskler samt bröstkorg och mage. Det finns gott om reflexer placerade på ställen som syns för att öka säkerheten samt spännen för utmärkt passform!
Finns i storlekar från en liten Chihuahua upp till en stor Grand danois!

Duke sätter sitt tassavtryck på denna då han tycker att det är ett hett tips!

Hundträff

Kära dagbok.

Nu har vi varit på HundHuset och det gick jätte bra! Det var en massa andra hundar där, men jag var minst och en av dom få som var blandras. Men inte gjorde det något för alla tyckte att jag var så söt och fin endå!
I början var jag lite nervös och spänd när vi gick in i lokalen för där var en massa okända hundar och en helt ny miljö. Jag prat-skällde (som nästan bara jag och pappa gör) ett tag innan jag fick lugnat ner mig. Matte gick och anmälde oss samt skaffade sig ett medlemskort medan jag och husse satte oss vid en stol.
När alla var samlade delade vi upp oss i två grupper, en grupp för dom som ville cirkelträna och en annan grupp för dom som ville öva lydnad. Matte valde lydnad och vi gick bort till en gruscirkel där vi övade möten och kontakt. Sedan fick vi även prova på inkallning.
I början trodde matte och husse att jag säkert inte skulle lyssna och hitta dom över huvudtaget då jag bara varit hos dom i 4 dagar. Men vi testade iallafall!
Sagt och gjort, en som jobbade där kopplade mig i en lång röd lina sedan fick husse busa lite med mig innan både han och matte började springa ifrån mig. Sedan stannade dom efter en bit och ropade på mig. Då blev jag så ivrig att jag började tjuta och dra i linan, jag ville ju iväg? Varför höll dom kvar mig där borta?
Sedan började matte och husse springa iväg igen och sedan försvann dom in i skogen, då fick jag äääntligen springa och som jag sprang, ca 200 meter på den breda skogsstigen galopperade jag och sedan gjorde jag en tvär vänstersväng rätt in i mattes famn! Två gånger prövade vi och jag sprang till matte och husse direkt båda gångerna, väldigt imponerade för en 14 veckors valp tyckte alla!
Jag var också grym på kontaktövningar och kan reda sitt, ligg (halvt) samt stanna kvar i sittande och sedan komma när matte ropar, jag kan också gå fot med ögonkontakt - iallfall med godis!

Jag hoppas att vi kan åka dit på söndag också för det var så roligt! Trots att jag råkade springa in i en dörr och blev nedslagen av en 5 månaders golden hane! Han var jätte snäll men liiite för stor för mig!

Hoppas att er dag varit lika lärorik som min!

Du & Jag


Kära dagbok.

Här är tre bilder på mig och min matte!


Ibland kan det vara skönt att få vara i mattes famn. Iallafall när vi åker bil eller om jag skall sova. Snäll som jag är ställde jag också upp på bild ;).

Min matte är 19 år och skall börja plugga distans, då kan hon vara hemma med mig om dagarna för jag skall inte lämnas ensam! Det tycker jag är en bra grej! Men jag kan faktiskt lämnas ensam korta stunder redan. T.ex om matte vill ta en dusch då husse är på jobbet. Eller gå och slänga sopporna samt ta upp tvätten. Då finner man mig i min biabädd på den sköna ulliga pläden med min snuttefilt i munnen, eller helt raklång sovandes på golvet ^^,.

Dagens outfit



Duke posade så fint i skogen idag att jag tänkte skriva med vart hans halsband och koppel kommer ifrån. Han har inte så mycket just nu då han växer så fort och allting blir för litet. Därför har han bara två halsband och två koppel än sålänge.
Kopplet på bilden är jag väldigt nöjd med då det är "lätt" och snyggt, dock skulle jag vilja att det var en aning längre. Måste skaffa ett flexi åt Duke när vi går i skogen!

Tävling hos Pepsi!


Klicka här för att komma till tävlingen!

Grattis Duke!

Kära dagbok!

Idag fyller jag 14 veckor, grattis till mig!

Senare ikväll, närmare bestämt 18.30, så skall vi vara på Hundhuset. Det är ett ställe där man kan gå om man har en hund och vill träna inomhus tillsammans med andra. På onsdagar och söndagar har dom socialiserings träffar, som jag skall börja gå på! Då kostar det 20 kr om man är medlem, 40 kr annars. Så dit skall vi bege oss så att jag kan få träna lite lydnad samt träffa lite nya kompisar.
Matte sa även att jag skall få gå på valpkurs där med henne om ett tag. Låter spännande, men jag tycker bäst om att göra som jag själv vill.. om inte godis är inblandat såklart!
Matte filmade mig imorse när jag busade med min stora vän Bullen. Först blev det ett långt klipp med bus men så råkade jag vandra in i stolsbenet och då fnissade matte, taskigt värre! Så hon tyckte att det var lika bra att filma om klippet och då blev det samtidigt lite kortare. Men här är det iallafall!



Igår var vi ju även på det där Hundcafét, Tassa In hette det. Faktiskt första hundcaféet i hela Norrbotten! När vi kom dit så hade inga gäster hunnit dyka upp än men ägarens egna hund var där. Han hette Kurt och var en svart liten hund. Han ville dock inte alls leka med mig trots att jag försökte på alla möjliga sätt att få igång honom. Han bara muttrade och gick iväg och ägaren sa att han gillade bättre att leka med människor. Så jag fick roa mig på egen hand, jag fick godis och vatten, vilket jag tyckte väääldigt mycket om! Ett toppen ställe helt enkelt! Sedan somnade jag på golvet och strax därefter gick vi hem för att mata mig.

Inatt har jag sovit i min bur, det gick rätt så bra. Matte och husse vill vänja mig vid att sova i bur nu när tänderna snart börjar klia. Sedan skall jag ju flyga till Göteborg till jul och då måste jag vara i en bur.
Men nu har jag väl skrivit lite väl mycket, jag hör av mig senare under dagen med bilder och annat.

Tjohej!

Flexikoppel upp till 20 kg!


Dagboken 18/8

Kära dagbok.

Idag tog matte med mig ut på promenad utanför området. Vi har aldrig gått där förrut så det var väldigt spännande! Jag träffade på en annan hund och några människor men ingen av dom ville hälsa på mig.
Då blev jag ledsen och började gny och pipa, varför ville dom inte hälsa på mig?
Igår utanför en affär så kom det fram en liten unge och hälsade på mig, han var kanske 2-3 år och jag var nästan halva honom stor! Jag blir så glad när folk hälsar på mig, jag trycker mig mot dom och viftar på svansen som en galning, ibland trillar jag omkull av iver.
Jag har nämligen inte riktigt koll på mina ben än, dom är så långa ju!

Dagen (än sålänge) i bilder:


Jag har faktiskt lärt mig "Sitt" rätt så bra nu, utan godis till och med!
Senare idag tänkte matte och husse ta med mig till ett hundcafé! Spännande va?!

Videos

Dessa videos på Duke finns redan på min blogg (patriszija.blogg.se) men jag lägger upp dom här endå för dom som väljer att endast läsa Duke's blogg :).


Hej och hallå!


Det är jag som är Duke och idag är jag 13 veckor och 6 dagar gammal, jag väger runt 5 kg och når väl upp till smalbenen på folk! I bloggen kommer det skrivas om allt som har med mig att göra så att matte kan ha sin egna blogg ifred ;).
Men även så att man kan bläddra tillbaka och titta på hur jag har växt och utvecklats!
Enjoy!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0