Bus på hundhuset

Kära dagbok!

Denna dagen står högt på listan över "bästa-dagar-i-mitt-liv" :D! Först tränade vi lite kontakt men jag var inte alls träningssugen idag så vi tog det lite lungt. När nästan alla hade gått hem så släpptes vi som var kvar lösa inomhus. Vilket bus det blev!
Det var jag, schäfer valpen, en pinscher tik och naken hunden Baloo (som dock inte ville leka). Men vi andra busade som galningar! Jag är minst och ofta var dom lite på mig båda två vilket resulterade i att jag låg på rygg rätt mycket. Men efter ett tag blev dom snällare med mig och vi busade på jätte duktigt, när jag tyckte att det blev för mycket tog jag en språngmarsch till mitt gömställe - Agility tunnel. Ingen annan vovve vågade sig in där, FEGISAR :D!

En massa klickbara bilder!







Duke hjärta julen?

Eftersom matte äääälskar allt som har med julen o göra så satte vi oss ner och klippte ihop ett litet shopping kollage till er! Matte funderar starkt på jultomte dräkten! Eller så blir det bara en mössa och en halsduk, alternativt ett rutigt sele med matchande koppel, bilder på detta kan ni hitta hos Kingeling där Kingen själv posar i ett supersnyggt sele!
Här kommer iallafall mitt och mattes shopping tips inför jul!


Duke funderar

Kära dagbok!

Här går tiden väääldigt långsamt! Jag längtar till husse kommer hem, tills vi skall ut med bilen, till hundhuset, till nästa måltid (hehe!)..jaa! Vad livet, som hund, är extremt svårt ibland.. tycker ni inte det?
Husse är säkert ute o roar sig hela dagarna medan matte har superroligt framför den där surrande apparaten som hon sitter vid rätt ofta.
Jag har bara mina tråkiga leksaker och promenader / träningsstunder att se fram emot. Usch för att vara hund!
Ibland.. iallafall..



Häng kvar för snart kommer det shopping-tips!

30 september

Godmorgon dagbok!

Idag busade jag med husse på morgonen innan han, som vanligt, gick till jobbet och lämnade mig och matte hemma. Undra vart han tar vägen egentligen?
Vad kan vara roligare än att vara hemma med mig liksom? Fråga bara matte ^^, hon äälskar att vara med mig.
Idag sa matte att vi skulle ut o åka bil igen, spännande!
Vi skall åka till skogen och springa runt där men först skall vi åka till ÖoB där det finns lite hundtäcken, kanske matte hittar något i min storlek så jag slipper snubbla fram i kylan ;)!


Vilken skall man välja?

Duke på väggen

Nu har vi skrivit ut foton på Duke som jag satt in i ramar. Ramarna är myyycket mörkare i verkligheten än vad bilden visar. Svart/bruna.


Samma färg som våra tv-möbler och dom skall placeras ovanför tvn. Kommer bli super snyggt!

En höstig promenad

Kära dagbok!

Matte och jag kom just in från en väldigt härlig promenad! Det är rått i luften och jag blir super pigg då. Matte tog på mig min tröja igen och gjorde hål i den vid halsen så att hon kunde trä lite snören igenom och vips blev den som ny igen ;)! Men jag hoppas att jag växer i mitt täcke snart för det är lite mer praktiskt, med reflext och kardborre samt knäppning. Matte köpte det på rusta, hon minns dock inte priset men nu kostar dom endast 99 kr oavsett storlek!
Perfekt slit & släng täcke när det är som regnigast och lerigast!

Matte funderar även på att ge mig ett halsband som har värmande effekt. Som detta från hurtta!

Finns hos bl.a petsintown.se för 119 kr!

Kalla norrland

Kära dagbok!

Det är sviiiinkallt ute! På nyheterna sa dom att det skulle bli flera minusgrader här på nätterna och bara några få plusgrader på dagarna, usch! Det kommer rök ur munnen när man andas, coolt va?
Jag var inte alls busig under promenaden nyss så matte tog på mig min fleece tröja, som är på tok för liten nu. Jag såg ut som en slimmad fetknopp(?) och när matte skulle dra igen dragkedjan så gick den sönder :P. Hon drog upp den men den "låste upp" sig själv under magen. Men några centimeter höll fast den så det fick gå iallafall. Och hur mycket busigare jag blev! Jag sprang åt allt jag såg och busade som en tok! Vi kastade pinnar och busade runt jätte länge innan vi gick in igen.
Jag har faktiskt fått ärva husses förra hunds täcke. Det är lite stort i halsen och lite långt på sidorna än men till vintern har jag garanterat växt i den! Innan dess skall matte försöka fynda något käckt litet täcke.
Hoppas att ni har haft en trevlig dag!


Såhär satt det för bara en månad sen! Nu täcker den knappt dit fickan börjar på bilden!

Duke fångar!

Duke fångar sin tennisboll i luften!

tjugoåttonde september

Kära dagbok!

Idag händer det nog inte så mycket. Helgen har varit fullspäckad för en liten valp som jag. Man glömmer väl av hur liten jag egentligen är om man jämför med mindre hundar. När dom är små så är dom SMÅ. Jag är väl liten men ser inte såå liten ut. Men endå är vi ju i "typ" samma ålder mentalt.
Jag somnade relativt tidigt igår men husse och matte väcktes av att jag andades jätte högt och båda sprang upp. Var nog lite varmt för mig med både täcke, ullmadrass och filt så jag fick allt lägga mig på golvet istället - skönt!
Där somnade jag, tyst, och sov hela natten till klockan halv 8 på morgonen ungefär.
Då fick jag frukost och sedan gick matte ut med mig.
Då träffade vi på Hugo och hans nya "lillayster" :).


Jag badar?

Söndag och hundhuset

Kära dagbok!

Nu har jag varit på hundhuset. Jag och matte kom dit lite sent då hon och husse helt glömt av middagen och fick stressa lite. Men dit kom vi iallafall och jag var super trött sen promenaden så jag fick bara busat lite. Jag busade med en jätte fin tik som var blandning mellan husky, schäfer och gråhund men såg ut som en renrasig husky tycker jag! Det är en av få vuxna hundar som gillar mig, dom flesta tycker bara att jag är jobbig :P.
Busade även med schäfervalpen och råkade dessutom kissa på mig..oups! Men det gjorde inte så mycket, matte sprang ut med mig så jag fick kissat klart och ägaren till blandrasen hjälpte till att spraya ättikspray på.
Alla är så snälla och hjälpsamma på hundhuset :)!
Visste ni förresten att Hugo har fått en ny familjemedlem! En papillon valp på 4 månader, pytteliten och ursöt! Matte blev liite avundsjuk för hon har alltid velat ha en minivovve.
Men hon har ju vackra mig som tröst iallafall och jag kryper gärna upp i hennes knä och gosar! Det tycker hon är väldigt bra, en stor knähund.

Näe nu skall jag sova, jag är heeeelt slut! Helgen har varit rolig och spännande, mycket nya intryck och mentalträning. Godnatt!

Godmorgon!

Kära dagbok!

Idag är det söndag och, enligt många, den tråkigaste dagen på veckan. Själv tycker jag att den är helt okej för varje helg gör vi så roliga saker! Idag hade matte tänkt att vi skulle åka ut i skogen, plocka bär (finns inga kvar men kul o leta endå) eller köra lite spår! Matte har fått tips om att man skall trampa upp ett spår och sedan lägga godis i fotspåren med några meters mellanrum, låta det ligga i 40 minuter och sedan låta mig nosa upp det :D!
Jag är faktiskt lite trött efter igår men inte trött att jag skulle säga nej till lite mental aktivering ;)!

Jag bjuder på två bilder ;)!


bilder från i fredags

Suddiga bilder från husses kamera. Från i fredags då vi åkte en sväng med bilen för vi alla hade tråkigt :)!




Hundpromenad

Kära dagbok!

Jag har inte haft såhär roligt sedan förr förra lördagen! Vi samlades vid hundhuset kl 12 och åkte sedan bil till en parkering bredvid skogen. Sedan gick vi på skogsstigar lösa och busade tills vi kom fram till en jätte fin strand vid havet. Där fikade alla mattar och hussar medan vi hundar sprang runt, badade, tiggde ;) och levde livet!
Matte tog en del kort som ni får se här:







När alla fikat klart så packade vi ihop och skulle vandra vidare. Men då plockar matte upp mig i famnen och säger att vi skall åka hem. VA?!
Jo tydligen så är jag för liten för att gå allt för långt och dom tyckte att jag busat tillräckligt mycket idag.
Så jag blev buren nästan hela vägen till bilen.
När vi kom hem stoppade matte mig direkt i badkaret och jag fick bli badad med päronschampo för att få bort all sand. Sedan blev jag torkad ordentligt och borstad samt fick mina klor klippta.
Så nu är jag snygg ;)!

Biltur igår

Två bilder från vår biltur igår!


Jag åker med stil i bilen :D!

Duke's fredagsgodis

Kära dagbok!

Idag fick jag min största godsak hitills! Den var skonsam för tänder och tandkött samt snål på fett och skitgod!
Fast jag fick bara äta liiite av matte, annars mår jag ju dåligt.


Haha kolla minen:

Lilla söta rosa tungan!

Utmaning!

Lägg upp bilder på din vovves leksaker!





Och såhär reagerar Duke när kameran och det stora objektivet åker fram:

Morr!

Men efter en stund så börjar han posa!


Låt mig presentera


Perfekt till dragkamp och kliande tänder!
Finns överallt till bra pris!

Matte är sämst!

Kära dagbok.. matte är så taskig!
Hon hade tråkigt så hon klädde ut mig, i TJEJ kläder!




Sedan så lämnade hon mig med husse och ställde sig nedanför vår "balkong". Taskigt att inte ta med mig liksom. Stod ju o tjöt att hon skulle komma upp!

Ibland är matte inte alls så schysst ;)!

Matte och jag



Jag tycker att alla borde lägga ut en bild på sig själv och sina hussar och/eller mattar :D!

lista

Kära dagbok!

Idag är ännu en seg/lugn dag efter min fartfyllda kväll på hundhuset igår. Vi stannade dock inte så länge då det var fullt med hundar och människor och alla var inomhus då det var så mörkt ute.
Lite kaos emellanåt för öronen.

Matte gjorde iordning en liten lista:

Vad heter din hund?
Duke

Kennelnamnet?
Duxer

Vad kallar du din hund?
Dukie, Duke, Ducken, Duken, Dukielukie, bäbis, fisarn mm.

Vad är det för ras/er?
Östsibirisk laika / Dobermann / Border collie

När och var föddes din hund?
13 maj i Norrland ;)

Hur mycket väger den?
ca 13 kg

Är din hund rumsren?
Nästintill

Gillar den andra hundar?
Dom flesta :)!

Brukar du ha kläder på din hund?
Näe, men skulle vilja ha ett regntäcke och ett vintertäcke

Kräver din hund mycket (mental aktivering mm)?
En del mental men inte så mycket fysisk aktivering än (mer än bus).

Behöver den mycket jobb med pälsen?
Nästan inget alls, några borstdrag då och då.

Kan din hund gå lös?
Ja i skogen oså..

Kommer du att skaffa fler hundar snart?
Förhoppningsvis :D!

Vad brukar du träna med din hund?
Lydnad och spår, när han blir äldre skall jag börja träna agility.

Vilket är det bästa godiset enligt din hund?
Korv!

Vilka kommandon kan din hund?
Sitt
Ligg
Stanna/stanna kvar
Tass
Kom hit/Duke
Försiktigt (ta godis/leksak väldigt försiktigt)

Vilken hundras skulle du aldrig kunna tänka dig att ha och varför?

Hm.. svårt. Men skulle nog aldrig kunna ha en extremt sönderavlad hund. Som inte kan andas eller gå ordentligt.
Men annars skulle jag inte vilja ha en golden då jag tycker dom är vanliga och "tråkiga", men det är en jätte fin hund men skulle inte vilja ha en själv.

Vilken årstid gillar din hund bäst?
Än sålänge har han bara upplevt sommaren och hösten, men jag tror nog att vintern kommer bli en stor favorit med all snö!

Lägg gärna upp en bild på din hund!

Gäsp


Busig sömtuta



Godmorgon

Godmorgon kära dagbok!

Har sovit som en sten hela natten och vaknade inte ens i morse vid 7-tiden då husses telefon ringde. Vaknade däremot utav att husse gick upp ur sängen och satte på datorn. Då ville jag ut o kissa, så då fick matte gå upp ur sin sköna o varma säng och bära ner mig för alla trappor ;).
Idag blir det nog hundhuset d¨matte och jag har så lite att göra, dessutom håller vi på med passivitetsträning nu så det är perfekt att åka dit då. Matte funderar på om vi skall ta ett sånt där orangetkoppel - betyder att man inte vill att någon hund eller människa skall hälsa på ens hund. Men vi får se, det går faktiskt bra även om dom får hälsa, måste bara lära mig att det är husse och matte som bestämmer om jag får hälsa eller inte.
Nu ska jag käka!

En video!


Duke lägger huvudet på sne när jag frågar om vi skall gå ut ;)!
sötis!

Tankar på en tisdag

Kära dagbok!

Först vill jag bara be min älskade matte om ursäkt. Jag snodde åt mig en kotte på näst sista kissrundan igår kväll. När hon skulle plocka ut den råkade jag ruska på huvudet så att hon skar sig på min ena tand.
Hon fick iallafall ut kotten (A).
När vi kommit innanför dörren fick hon skölja tummen i kallt vatten och blev sedan tvingad att ta handsprit på det :P hon skrek som en galning när det sved. Då blev jag väldigt orolig och ville upp i sängen o trösta henne.

Sov faktiskt till strax efter 7 idag och det var otroligt skönt tyckte både husse och matte. Jag o matte gick ut till närmsta gräsmatta där jag kissade o sedan gick vi in igen och somnade om. Vid 8 tiden fick jag mat och sedan gick vi ut igen för att jag skulle göra nummer 2. Precis när matte plockat upp så sätter jag mig ner och gör lite till ;). Roligt att hon bara hade med sig en bajspåse, hihi.

Verkar iallafall vara riktigt fint väder idag, även om det är kallt.
Det blev ju ingen bärplockning igår utan vi skall kanske ta det idag i stället, beror lite på. Matte måste nämligen börja skriva på ett cv och lite andra grejer.
Ut och träna blir det iallafall, matte o jag brukar alltid gå ut efter lunch strax innan 2-tiden o träna. Sedan busar vi och går in för att mata mig.
Jag längtar jäätte mycket till på lördag för då skall vi ut med hundhuset!
Matte hoppas på att vi inte stannar till någonstans nära vatten för hon tänker inte släpa på en blöt och kall vovve säger hon, attans!
Nu hade det varit käckt med en såndär hundbarnvagn, så hade matte o husse sluppit bära på mig ifall vi går väldigt långt. Men jag tyckte jag hörde att alla skulle ta bilen en bit iallafall. Dom brukar oftast göra upp hur långt/var vi skall gå till hänsyn av de hundar som skall med. Finns ju några som har mini-mini hundar och dom orkar nog inte heller gå så långt.

Jaja nu skall jag sluta tjata, ha det så bra därute!
Imorgon blire hundhuset igen tror jag :D!

duktiga duke

Godmorgon kära dagbok!

Eller kan man säga godmorgon nu?
God lunch kanske för det har jag precis ätit iallafall! Hur ofta får ni käk? Matte ger mig mat 3 gånger om dagen 3 dl uppblött i vatten i minst 30 minuter! Dock funderar hon på att byta foder då jag är väldigt gasig xD!

Idag tränade vi jätte mycket kontakt utomhus. Jag gick flera meter med konstant ögonkontakt vid mattes sida - framsteg! Sedan busade vi jätte mycket innan vi tränade en liten stund till och sedan busade vi igen. Man måste ju hålla humöret uppe.
Nu har jag iallafall fått min lunch och skall vila lite, sedan blir det en kisserunda och så skall väl jag och matte busa lite innan husse slutar jobbet. För när han kommer hem hade matte tänkt dra med oss ut i skogen och plocka bär!
Spännande!
Vad skall ni hitta på idag?

Jag är stor nu

Kära dagbok!

På hundhuset idag fick vi träna mycket koppelträning (med ögonkontakt) och "stannar kvar" samt avslappning. Det var jätte roligt och jag blir bara bättre och bättre, även om matte kan tycka att jag är bra hopplös ibland ;).
Fick mycket beröm idag också för min fina kontakt :)!
Busade även med schäfervalpen idag och råkade komma lös inne i lokalen vilket nästan slutade i att jag blev uppäten, hehe. Råkade springa rätt in bland lite hundaggressiva hundar - oups!
Men det gick bra sån tur var och matte kunde generat ta mig därifrån xD!
Sedan blev det lite avslappning och jag la mig i mattes knä och filosoferade lite, samt släppte mig en hel del. Men vadårå.. ^^,. Sedan var det dags att gå hem och då busade jag och husse en hel del :D! Så fort vi kommit innanför dörren så fick jag tokryck - sista energin, innan jag somnade mitt på golvet. Sedan fick jag mat och råkade även kissa en liten fläck inomhus då husse och jag busade precis efter att jag druckit en hel del. Men matte o jag sprang direkt ut och jag kissade klart på gräsmattan.
Tyvärr blev det inga bilder alls idag då matte inte orkade släpa med sig stora kameran. Vi har ju ingen liten än och en stor systemkamera är inte bara något man slänger ner i handväskan direkt, eller jo men, inte jämt :D!
Nej nu skall jag sova, godnatt!

Gamla minnen ;):






Nu:




Lång biltur

Kära dagbok!

Idag har jag åkt vääääldigt långt i bilen, flera mil faktiskt! Matte och husse hade det väldigt tråkigt så först åkte vi till Djurmagazinet där jag fick en ny leksak, en orange gummi basketboll med ben sedan svängde vi förbi MAX och sedan stannade vi till vid en skogsväg och åt maten, jag fick smaka lite hamburgekött - mums!
Efter att jag sprungit lite i skogen så åkte vi vidare och ut på en motorväg - mot piteå!
Men när vi kommit till Piteå så svängde vi av mot Älvsbyn, dock orkade vi inte åka hela vägen dit. Dels för att jag skulle hem o få mat och dels för att husse skulle fixa med monstermaskinen. Så vi vände hemmåt men fick stanna till någonstans efter en avfart då jag blev akut kissenödig ;)!
Efter kissepausen så åkte vi hemmåt igen och jag fick min efterlängtade måltid.
Det har varit en lång dag men den är inte slut än för klockan 18.00 skall vi promenera bort till hundhuset och gå på socialträningen! Jippie!


Bus med pipleksaken!

Ojdå..

Kära dagbok!

Nu ligger jag liite risigt till..
Råkade göra sönder mattes favorit kofta. Den låg i soffan bredvid mig och såg väldigt rolig ut. Samtidigt kliade det i tänderna och helt plötsligt så var knappen av och där den precis suttit fanns ett stor hål.
Matte blev väldigt ledsen på mig då och jag skäms lite.
Förlåt!


Skogen!

Kära dagbok!

Idag fick jag åka bil igen. Matte och husse åkte först en sväng förbi husses mormor och henne tycker jag väldigt mycket om för jag får alltid cornflakes av henne ^^,. Husses morfar var också där och honom tycker jag med om för han busar alltid med mig :D!
Iallafall, hos dom fick vi tinat lite nötblod (luktade himmelskt!) som matte och husse skulle lägga som spår. Sedan åkte vi till skogen och jag busade med matte samtidigt som husse la ett litet spår in i skogen. När jag sedan fick strosa fram där i en lina så ville jag hellre stanna och slicka i blodet än att leta vidare men efter lite övertalning så satte jag igång att jobba med nosen och vad hittar jag inte på en liten mossklädd sten? GODIS!
Efter det fick jag söka lite efter husse och matte (varannan gång) och det var superkul, jag fick godis så fort jag hittade dom, underbart!
Vi promenerade en liten bit också innan vi gick tillbaka till bilen, husse testade även sin monster maskin men den ville inte riktigt idag så vi åkte hem :).





Glömde berätta att vi åkte till Djurmagazinet också! Jag har ju växt ur mitt halsband så det fick bli ett nytt likadant fast större samt en guldigkedja, piiiimp!

(klickbara)

Hoppas att ni har haft en rolig lördag hitills :D!

Natt-bus


Här busar jag av den sista energin innan läggdags ;)!

Kommando

Kära dagbok!

Idag har jag och matte varit ute på två lek-promenader trots det regninga vädret. Första promenaden var bara runt i området kanske 10 minuter och sen busade vi jätte mycket med en pinne jag hittade.
Den andra promenaden var utanför området och in på nästa gård och tillbaka till vår gräsmatta, där tränade vi lydnad. Sitt, ligg, tass, sitt-stanna-(matte går bort en bit med ryggen vänd, vänder sig mot mig och stannar)-kom hit-sitt(framför matte), sedan samma sak fast ligg :).
Sedan busade vi massor innan vi gick in igen och då körde vi vidare med träningen inomhus och matte har påbörjat ett nytt kommando snurra jag skall alltså gå runt i en cirkel :D!
Matte har även tränat mig att lyda tecken-kommandon. Hon höjer pekfingret = jag skall sitta ner. Hon drar ner pekfingret = jag skall lägga mig ner. Hon visar hela handflatan = jag skall stanna kvar där jag är.
Så hela min lydnadslista ser ut såhär för tillfället:

Intränade kommandon:
Sitt
Ligg
Ner (ner med huvudet vid "ligg")
Tass
Kom
Stanna
Duke
- Komma/titta på matte när hon ropar mitt namn
Varsågod - jag får lov att äta maten, gå ut genom dörren mm.

Samt kombinationera av dessa med både röst och tecken.

Påbörjade kommandon:
Snurra
Fot - Gå bredvid matte
Titta - hålla ögonkontakt

Lista på kommandon matte vill lära mig:
Stanna kvar - ligga ner och matte skall kunna gå runt mig utan att jag reser på mig
Sida - Ligga ner på sidan
Puss - Slickas på mun/näsa
Skäms - Lägga tassen över nosen
Sök - Leta upp en person
Spåra - Följa ett spår och hitta belöningen
Hoppa - både genom armar och över hinder mm.
Slalom - agility och genom benen (freestyle)

Ja listan kommer nog att fyllas på allt eftersom men matte tycker att jag har kommit en braaa bit på vägen!
Vad kan du/ni göra och vad vill era mattar/hussar att ni skall kunna göra?


Tuffing


En tuffing med älgben ;).

Dagens outfit

Svart skinn Koppel från Djurmagazinet, 170-250 kr
Halsband med Nitar från Djurmagazinet, 79 kr
Dogtag med stenar från Djurmagazinet, 129 kr


Mohaha!


Buuuu! Nu kan ni inte sova ikväll va ;)!?
Godnatt mohaha!

Degar


Såhär slö var jag innan vi gick ut på en promenad :D!

Gäsp

Godmorgon dagbok!

Vem ligger inte och förbättrar på brännan genom fönstret i soffan? Jo jag!
Matte är sjukt tråkig eftersom hon har/hade lektion, sedan skall hon ner i tvättstugan och greja, boring..
Så vad passar inte bättre då än att sola och sova samtidigt på den skönaste platsen i huset?
Igår fick vi med oss en lapp om att det skall bli en promenad med hundhuset nästa helg. Det blir ingen grillning som förra gången utan man får ta med sig egen fika men visst låter det kul endå?
Matte funderar på hur hon och husse skall göra eftersom jag inte får gå för långt. Jag är rätt lätt att bära eftersom jag ligger helt still, men jag är inte lätt om man ser till vikten hehe! Nu vore det käckt om jag var en liten chihuahua valp på 4 månader istället!
Men matte sa även att vi behöver ju inte följa med på hela promenaden, vi kan ju följa med till fikastoppet, fika och busa lite o sedan bär dom hem mig :)!
Då måste vi även ta med oss kameran och fota lite! Bilderna som andra tog på grillningen har inte kommit upp på hemsidan än tyvärr =/. O jag som ville se hur bra jag blev på gruppfotot..suck!

Träning på hundhuset!

Kära dagbok!

Vi, hela familjen, är just hemkomna från hundhuset.. eller vi kom hem för en stund men det var först nu som husse ville vara vänlig och låna ut sin dator till mig. Mattes lilla har inte photoshop och då är det ju inte lika roligt eller hur!?
Iallafall så övade vi inkallning och cirkelträning(utställnings-träning) och det gick sådär.
Jag är klockren på inkallning men cirkelträning var bara föööör tråkigt! Jag ville bara åt mattes korvbitar hon hade i handen eller rumpan på hunden framför, men vadårå? Man blir ju snurrig i bollen av att gå runt runt och sedan sitta ner o vänta JÄTTE länge!
Matte påstår att det bara var max 5 minuter men i min värld var det en hel evighet, sådeså!
När det väl var min tur ville jag inte bli tittad på i munnen, fyy så hemskt (jag vet jag töntade mig) men annars skötte jag mig rätt så bra. När vi skulle springa fram o tillbaka studsade jag mest som en gummiboll, stilpoäng? Jajemän ;)!
Busade även med min bästa vän, schäfer valpen.. jag tror hon heter Emira eller något sådant. Sedan stannade vi kvar nästan sist och fick med oss två bullar hem. Vi promenerade hem tillsammans med puff/pudeln Hugo och hans mattar samt nakenhunden Baloo och hans matte för dom bor nästan bredvid oss :).
O nu är jag så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna, o vet ni vad? Husse låter mig sova i soffan bredvid honom ;). Framsteg!


Hundhuset i bilder:





Matte glömde ju att ladda upp denna video också! Rätt mycket skällande i bakgrunden hehe :D!


Bus utomhus

Kära dagbok!

Idag tog matte med mig ut och busade på bakgården! Där finns ett träd med en massa grenar på marken och jag hittade världens största pinne, den var ju flera gånger så lång som mig iallafall! Jag blev sjövild!





O ikväll skall vi till hundhuset för socialträff :D!

bus-duke

Jag är väldigt busig idag så matte fick leka med mig och knuten för att få ut all överskottsenergi :D!

julklapp

Kära dagbok!

Vet du vad matte önskar sig i julklapp?
Hon önskar sig faktiskt en canvas tavla på mig såklart! Vem annars?
Canvas är tydligen en tavla av ett slags tyg som spänns runt en ram och matte vill ha den i storleken 40x60 eller tvärtom (beror ju på om bilden är stående eller liggande).
Vill ni veta vilka bilder hon har bett sina föräldrar att välja mellan?

Dessa två! Och den som inte blir vald framkallar hon på fotopapper och ramar in :)!

Vad önskar sig era mattar/hussar i julklapp?

Monster maskinen

Kära dagbok!

Inte ont anade lilla jag hoppade snällt in i bilen för att åka någonstans med matte och husse. När jag sedan släpps ut ur bilburen så har jag hamnat vid en garage länga jag aldrig varit vid förrut. Husse leder ut en stor grön/vit maskin med två hjul ur ena garaget och matte sätter tillbaka mig i buren. Just innan matte stänger bildörren så hör jag ett vråååål! Sedan blev det tyst. Några minuter senare kommer båda tillbaka in i bilen och vi åker hem igen.
Vad handlade det där om?




Och dessa bilder fick jag se när vi kom hem! Min lilla matte sitter på monstermaskinen!? Jag får nog hålla mer koll på henne än vad jag redan gör, det där ser ju farligt ut!

P & D

Hur länge till får jag plats i knät tro?



Två videos

Igår kväll var jag väldigt trött men vägrade somna ;)!


Och i morse spanade jag ut från balkongöppningen, man måste ju se till att ingen obehörig passerar nedanför! Bullen hjälper också till ^^,!

Växt?


Växt? Har jag? Näääää!

Stick geting!

Kära dagbok!

Såklart glömde matte mobilen hemma när vi gick ut på promenad -suck-.
Men iallafall, husse kom på en idé att han och matte skall fota mig på samma ställe varje gång jag fyller en månad äldre så man ser hur mycket jag utvecklas, sedan skall det sättas ihop till en film/bildspel. Vad tror ni om det?
Men någon månad kan det bli någon annanstans då matte skall hälsa på familjen i väst med mig till jul.

När jag kom utanför portdörren idag så träffade jag på Hugo, en vit powderpuff/pudel som brukar vara på hundhuset. Han ville dock inte leka med mig idag så vi vandrade vidare och jag fick springa i det höga gräset som jag älskar! Det är en sak som är bra med norrland - inga fästingar! Så jag kan springa överallt året om :D!

Husse fick även dödat en geting idag. Det är en sak som är dålig med norrland - getingar! I förrgår stack en mig på nosen :(.
Jag låg i balkongöppningen och busade med min bulldog-nalle Bullen och sedan hör matte hur jag springer som en tok och försvinner in under köksbordet där hon och husse sitter. Sedan springer jag iväg igen till deras säng och ställer mig med nosen mot golvet helt blickstilla. Matte som hunnit dit först ropar på husse och när han tittar på mig ser han en tagg i min nos, det var gadden som fortfarande satt kvar. Den åkte ut illa kvickt och på golvet vid balkongdörren låg en halvt levande geting. Den dränkte husse för att den stuckit mig!
Men nosen svullnade inte upp och jag har inte fått några men för livet ;).


favorit i repris!

Godmorgon!

Kära dagbok!

Idag gick faktiskt husse ut med mig på första rundan strax innan kl.6 i morse, mycket ovanligt! Men jag var lika glad för det och min mage är mycket bättre. Sedan åkte husse iväg till jobbet och matte o jag sov en stund till. Sedan gick vi ut på en till runda efter frukosten och sedan sov vi igen!
Jag ligger faktiskt fortfarande och sover medan matte funderar på att göra frukost till sig själv.
Matte funderar också på att bli hundvakt på dagtid, passa andra hundar medan deras hussar och mattar är på jobb eller liknande. Eftersom hon ändå är hemma hela dagarna så varför inte?
Dessutom hade det varit bra med en förebild till mig, någon som kan säga ifrån om jag är för jobbig. Jag kan faktiskt bli lite vaktig när det flockas hundar runt matte och hon har godis i händerna. O hittills så har ingen hund riktigt vågat säga ifrån utan det är bara matte som säger till och hon tror att det hade varit nyttigt och någon vovve sa till också så jag förstår på skarpen att det är fel.

Men men, om ni kikar in här lite senare så tror jag att matte kommer lägga upp en liten filmsnutt och kanske lite bilder från idag :).


Nu är jag tillbaka!

Kära dagbok!

När man precis varit sjuk så får man faktiskt bli omhändertagen lite extra tycker jag. Därför kräver jag att matte skall mata mig med cornflakes medan jag gottar mig på en av soffkuddarna. På tvn skall det visas "The dog whisperer", "Som katt och hund" eller "Chihuahuan från Beverly Hills".
Och på kvällen skall det ställas till med party och då får alla dagboks-läsare såklart komma.
Men matte bara skrattar åt mig och säger att maten serveras kl.19 och det är samma vanliga torrfoder uppblött i vatten, tv är inte för vovvar och hon är ingen betjänt.
Suck, vad skall en valp göra?
Jag lägger mig i mattes knä och tittar bedjande med valpögon...vips så har jag fått ett cornflake iallafall ^^,.

Vem kan motså mig?

Tack tack!

Såhär trött var Duke igår kväll efter en hel dag med "magsjuka".
Idag är han dock myyycket bättre och la sin första hela korv alldeles nyss utomhus ^^,. Han har även fått lite foder nu och allting har funkat bra!
Tack för tipsen och krya-på-dig kommentarerna, det hjälpte verkligen :D!

Hoho vilken söt grej som hände nyss. Duke råkade riva ner en kudde från soffan och hoppade genast ner och hämtade upp den igen, lilla sötungen <3!

Sjukling

Duke mår inte speciellt bra i magen idag. I morse var det helt normalt men på förmiddagens runda utomhus så bara forsade det ut =/. O så har det fortsatt resten av dagen. Han är dock inte hängig eller slö men vi har endå dratt in fodret och ger honom kokt ris (vilket han vägrar äta) och massor med vatten.
Petar ner foderbitar i riset för att få honom o äta och då äter han tills fodret är slut och han är bra på att dricka vatten. Men det är hemskt att se när det bara forsar ur honom när vi är ute =/.
Han är inte nödig ofta eller något vilket är skönt och han verkar inte ha ont i magen.
Antagligen är det något han åt under utflykten igår, han drack i lerpölar och lensade rester efter grillningen när han var lös så han fick väl i sig något dåligt.
Vi skall avvakta tills imorgon och sedan går vi till veterinären (som tur är bara ligger ca 500 m härifrån).

Så det blev inte mycket aktiviteter idag - därav uppdateringen.
Nu skall jag ta hand om min sjukling, ha det så fint!

Första gången vi såg Duke

Den 15 Augusti tog jag mod till mig och ringde på annonsen med två hundvalpar som låg ute på blocket. Efter jag lagt på kändes det hur bra som helst, beskrivningen på valparna hade varit perfekt!
Så jag och killen klämde in oss i bilen och åkte drygt 2 mil innan vi svängde in i skogen och fortsatte på en skogsväg i nästan 1 mil till. När vi började bli fundersamma på om vi åkt fel så såg vi huset och vi svängde in på gårdsplanen.
Direkt vi öppnade bildörren kom två valpar och en jätte vacker vuxen hund springandes. Valparna jagade varandra och rullade runt i gräset medan den vuxna hunden ville bli klapad och gosad med. Det visade sig vara mamman en Dobermann/bordercollie mix.
Vi skakade hand med ägarna och gick runt till baksidan där pappan var kopplad i en jätte lång lina. Han måste ha varit den vackraste hunden jag någonsin sett. Tyvärr glömde killen ta kort på honom xD.

Efter mycket prat och skratt bestämde vi oss för att vi skulle ta hanen.
Duke's syster är på bilden i knät på en tjej, samt i bakgrunden på sista bilden.

Dagen efter hämtade vi hem vår lillkille :) och nu har vi haft honom i snart en månad!


update

Tyvärr får vi inte låna husses dator för en uppdatering med bilder här i bloggen. Så det får bli imorgon istället, tyvärr.
Duke sover som en sten, det får han lov o göra ett tag till också innan vi måste ut på sista rundan. Han håller sig inte hela natten annars.
Pussa era vilddjur godnatt så är Duke tillbaka imorgon igen!


Promenad och grillning

Kära dagbok!

Det var suuuperkul idag! Jag har busat så mycket att jag knappt kan hålla ögonen öppna längre, så trött är jag. Det var speciellt en vovve jag föll för, en valp i min ålder av rasen schäfer. Vi hade så roligt (trots att hon var liite större än mig)! Sedan busade jag med dom stora vovvarna i vattnet.
Det såg ju så härligt ut när alla labradorer sprang ut i vattnet och simmade så jag bara plumsade efter, sedan kunde matte o husse knappt hålla mig borta från vattnet ;). Simma och bada är det roligaste som finns ju!
Efter en stund så grillades det korv med hamburgebröd, vi vovvar fick godis från alla möjliga människor så vi blev också rätt mätta. Vi körde även lite sök i skogen och det var så kul att jag sprang ifrån husse en bit ;). Efter ungefär 3 timmar så packade vi ihop och begav oss hemmåt, sedan somnade jag direkt vi kom innanför dörren (efter matte badat av mig all sand). Det togs lite kort och filmades lite grann så det visar jag här nedanför. Sedan kommer det säkert att poppa upp fler bilder på hundhuset's hemsida så håll utkik!




Sov så gott


Godnatt vänner!
Imorgon skall vi upp tidigt för att möta alla härliga människor och hundar från hundhuset. Grilldax och lite vandring, så jag behöver min sömn :).

Duke bloggar

Proffsbloggaren är i full fart med att uppdatera sin blogg ;).

överdrivet glad?

Duke's svans viftade nästan så den gick av då han fick se sitt inlägg på blogg.se listan som mest kommenterade för sekunden typ xD.
Men så är det, valpar blir glada för minsta lilla :)!

Gissa rasen?


Mys med filten

Kära dagbok!

Idag trillade matte i trappan när hon bar ner mig för att gå ut på en kissrunda. Men tapper som hon är så räddade hon ju såklart mig och inte sig själv ;). Näe, men hon trillade bara på rumpan så jag satt tryggt kvar i famnen. Dock så skrapade hon upp lillfingret liiite grann och dunsen ekade i trappuppgången hehe! Men husse som tillomed hade dörrn öppen märkte ingenting. Han sa att han bara trodde matte slog i räcket eller något med handen och att matte alltid skriker om hon trillar. Men matte ville ju inte väcka hela trapphuset direkt, inte klockan halv 8 på morgonen iallafall ;)!

Anyway, hon har filmat mig när jag snuttar idag. Så för er som är intresserade så finner ni klippet här under :)!


Idag är det fredag, så har ni några speciella planer?

Videos!

Nu har matte filmat mig igen!


Obs! Det blev nått fel med ljudet där i mitten när matte säger sitt och varsågod med pinnen. Ljudet är före bilden tyvärr =/!


Lydnadsträning på hög nivå *hehe*!

En lista!

Matte nosade upp en liten lista! Enjoy!


1. Vad är det för ras på din hund?
(raser) Östsibirisk laika, Dobermann & Border collie

2. Är det en tik eller en hanhund?
Han är en hane..tror jag ;)

3. Vad kallar du den?
Duke, Dukie, Ducken, Dukidukiduki, sketungen, fisarn, bäbis osv..

4. Har den något kennelnamn?
Duxer hette han först men vi ville ha ett coolare namn

5. När är hunden född och hur gammal är den i nuläget?
13 maj så han är snart 4 månader (om tre dagar)

6. Har du den för sällskap eller någonting annat (jakt, avel, utställning, vakt, etc)?
Sällskap just nu men lydnad, agility o spår eller sök i framtiden!

7. Har ni gått/ska ni gå några kurser ihop?

Näe inte än, det kommer nog

8. Är det din första hund eller har du haft hund förut?
Yes, min första egna hund

9. Har ni besökt veterinären någon gång?
Nope, fick han när han var lite mer än 13 veckor så han hade fått alla sprutor mm. o sen dess har han varit frisk!

10. Det roligaste din hund vet?

Sova, äta, busa/leka (dragkamp, apport), träna och få uppmärksamhet! Men absolut roligaste är ju att gå godis eller något liknande!

11. Det tråkigaste din hund vet?
Hm..gå ut på sista kissrundan på kvällen då han är jätte trött.

12. Har din hund några vanor/ovanor?
Vanor är väl att han alltid skall sitta innan jag öppnar dörrar och vänta på mitt "varsågod" innan han kliver ut. Samma sak med maten, mitt "varsågod" som gäller där med. Och hans alldeles egna vana är att få tokryck inomhus efter att ha bajsat ute. Han springer in i dörrar o väggar och sladdar o är helt galen och glad :D.
Ovanor är väl att han gärna sover i soffan, försöker äta upp maten på bordet om man vänder sig om xD. Skäller och skäll-pratar gärna.



Träning

Kära dagbok!

Igår var vi på hundhuset och det var himla kul! Vi tränade kontaktövningar och cirkelträning, alltså utställningsträning. Inte för att jag kommer ha så mycket nytta av det i framtiden, just utställning, men träningen var bra. Ha kontakt med matte då vi springer bredvid andra hundar samt stå stilla när någon främmande klämmer på mig.
Jag var rätt så duktig faktiskt! Tycker bara att det kan vara lite irriterande när någon vill klämma på mig så det får matte jobba stenhårt med.
Vi träffade jätte många hundar och människor och jag fick så mycket uppmärksamhet att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Folk ville tillomed ta med mig hem ;). Men det fick dom inte för matte såklart, så jag fick bara en hel del godis. Snacka om att jag mådde dåligt sen!
På lördag är det tydligen grillning så man skall samlas kl.10 utanför hundhuset och sedan promenerar vi en liten bit bort och grillar o har det mysigt. Matte och jag ville gärna gå så vi får se vad husse vill! Det var dessutom helt gratis! Förrutom fikat då som kostar en pytte slant :).
Nu skall jag fortsätta snutta en stund på min filt och matte skall baka.
Ciao!

Varning för hunden

Kära dagbok.
Husse satte upp denna skylten på vår dörr för någon vecka sedan. Undra varför?

Jag är inte ens farlig, jag bits inte ens xD!

Valp?

Kära dagbok!

Som jag längtar efter att bli stor! Få motionera ordentligt, gå på lååååånga skogspromenader och dra husse o matte på isen eller efter inlines! Tänk så roligt det är, sedan slipper jag de kliande tänderna och att vara kissenödig var 2.a timma!
Matte längtar också för hon vill fylla upp min halsbands "garderob". Inte så lätt o veta vad man skall köpa till mig än då jag kan bli precis hur stor eller liten som helst. Time will tell, helt enkelt..
Fast endå vill matte ha kvar mig som jag var när dom hämtade mig - puttiluttiliten. Väldigt söt och passade perfekt i knät. Nu för tiden hänger huvudet mest ner för knäna och kroppen är dubbelvikt för att rymmas. Men jag tycker att matte borde äta upp sig lite i stället ;).


Åhej

Kära dagbok.

Idag fick matte det stressigt, hon hade distanslektion via nätet o samtidigt ringde telefonen, under den tiden stod även jag o tjöt att jag ville ut och kissa. Aningen stressigt för henne alltså.
I telefonen var det från reklamutdelnings firman också så det var rätt viktigt - hehe. Men måste man ut så måste man!
Det fick iallafall bli att prata i telefonen samtidigt som hon sprang ut med mig.

Annars har det inte hänt så mycket, jag ligger mest och sover med öppen balkong dörr - hääärligt! Sedan rör matte på sig och då tittar jag förundrat upp och ger henne den här blicken:

Vad håller du på med?

Näe nu skall jag sova lite till, då går ju tiden fortare och jag vill att husse skall komma hem!

Pinnen and me

Kära dagbok
Här kommer bilder på mig och min gren!









Många kommenterar ofta, när vi är ute o går, att mitt ansikte är väldigt vackert. Speciellt mina ögon, vad tycker ni?


Matte tycker att dom påminner om Edward Cullen's ögon i Twilight ;). Men säg inte det till husse, han är nämligen inte så väldans förtjust i Robert Pattinson *hehe*.

Paketet kom iallafall!

Så tokigt det kan bli då matte inte är uppmärksam.
Tydligen så kom paketet från Le Chien iallafall, det hängde på utsida! Matte såg det först då jag skulle ut o kissa och blev jätte förvånad - men glad!
Jag med för det luktade väldigt gott, vi öppnade det så fort vi kommit tillbaka från kisserundan.









Promenix

Kära dagbok!

Jag och matte sitter och bara längtar (o väntar) efter mitt paket från Le Chien. Det kom inte med posten idag, vilket jag visste men endå hoppades på att det skulle göra, man kan ju alltid önska!
Så nu ligger jag och stirrar ut genom gallret från vår franska balkong, vi har alltså bara en dörr med ett "staket" för, urtråkigt men läget på lägenheten är perfekt. Skog runt om, hamnen samt vattnet bara 5-10 mins promenad härifrån. Hundhuset runt hörnet, hundcafé, konsum, vårdcentral.. ja allt! Sedan ligger flygplatsen inte allt för långt härifrån heller och går du över bron, ja då är du i stan ;)!

Iallafall, så var jag och matte ute på en promenad nyss och jag hade såklart med mig min pinne som jag hittade igår när husse och jag var ute :). Pinnen följer med nästan överallt, tillomed i kisspauserna!

Ja, jag är en hane ;).

Videoblogg

Kära dagbok!

Idag skulle husse iväg innåt i landet för att fixa något med jobbet där. Så han är inte hemma fören sent ikväll. Men matte är såklart hemma med mig :)!
Hon filmade en lite videosnutt med mig nyss. Jag gillar inte riktigt snöret hon har till sin telefon så det blev lite morr på det. Och snälla.. säg inte till husse att jag sov i soffan (A)!

Fast om jag skall vara ärlig så lät han mig sova där hela kvällen igår ;)!

Höst special





Allt från Lechien.se då dom firar 3 år med 15% på köpet!

Matte & Jag

Kära dagbok!

När jag är trött är jag som mysigast och vill gärna ligga i soffan med matte :).
Berättade ju att vi skulle kolla in lechien.se, matte och jag, det gjorde vi också. Men inköpen får ni se när dom kommer ;). Tre saker blev det iallafall! Tre väldigt bra saker, tycker jag iallafall!




Transportbur


Denna buren köpte matte till mig för någon dag sedan! Den skall jag resa i till Göteborg i vinter.
Den kommer från Trixie och heter Vari Kennel och är i storlek Large, för att jag skall kunna växa i den. Den är för hundar upp till 31 kg och mer än så hoppas matte inte att jag kommer att väga.. inte innan jag fyllt 7 månader iallafall!
Nu skall matte och jag kolla in Lechien.se för jag har visst hört att det är rea denna helgen, hehe! Enligt poshpoodle.blogg.se så skall man ange koden fira3 i kassan :)!

Duckilicious

Kära dagbok!

Har blivit ännu sämre med uppdateringen och jag skall verkligen skärpa mig!
Igår var jag och matte på hundcafét där jag lekte med en lite tik som var lite blyg. Men jag fick allt igång henne ordentligt och jag sprang, flög och rullade runt på marken som en galning. Sedan råkade jag kissa på mig fyra gånger också..hehe aningen pinsamt för matte.
Innan vi gick hem köpte matte ett ben med skinksmak åt mig, det åt jag upp på under 2 minuter.
Eftersom matte inte tog några kort på mig igår så får ni se lite äldre bilder från en bilfärd, samt en ganska ny video, det blir väl bra ;)?





ATTACK!


Hrm.. matte vart inte så glad på mig sen..(A), notera öronen och svansen hehe!

Dator och transport väska

Kära dagbok!

Det har inte blivit så mycket uppdatering här då matte haft så mycket att göra. Dessutom har hon fått en ny dator som hon just nu sitter vid! Jag berättade väl att hennes "gamla" bärbara gått sönder?
Det föll ju något på den så att glaset sprack, vilket gick på hemförsäkringen. Men eftersom att hennes dator inte fanns längre så fick hon en uppdaterad (med samma innehåll dock).
Den får tydligen mycket väl godkänt då både skärmen och ljudet är myycket bättre! Dessutom funkar tangentbordet som det skall och hoppar inte över vissa bokstäver som hennes gamla gjorde. Enda nackdelen är att den nya är liite större. Hennes gamla hade ju en skärm på 8,9" medan denna nya har 10,1" men enligt husse är det bara positivt. En annan nackdel är att tangentbordet är svart = svårt att se vad man skriver i mörker. Men annars är den toppen!

NYA:



GAMLA:



Där ser ni lite skillnad!

Jag har även fått lite grejer jag med! Matte var inne på Överskottsbolaget och fick syn på en jätte stor och fin transportväska till mig att ha i bilen. Jag är nämligen rätt jobbig att ha i knät, dels för att jag börjar bli förstor och dels för att jag rullar runt och dreglar på matte när jag snuttar på min filt.

Så denna hittade hon inne på ÖoB för endast 179 kr och den passade preciiiis i baksätet på husses bil så att öppningen är mot dörren. Sedan köpte hon en plastkorg med hål i som mina koppel och halsband + andra saker ligger i på hatthyllan, endast 10 kr hehe :D!

Jaja nu skall jag kissa och sedan sova, Godnatt!


RSS 2.0