Happy Halloween!

Vill bara önska alla bloggläsare en glad Halloween!

Husse o mattes pumpa förra året!

Mattes målade pumpa!

Skog och berg

Kära dagbok!

Idag är jag lite krasslig i magen. Men är man valp så är man. Är inte hängig eller så utan är mig själv så det är ingen större fara. Får ta det lite lungt idag bara så är jag säkert på topp imorgon igen då vi skall till boden.
Hoppas att vädret är bättre då för idag har det varit äckligt..
Kallt och fuktigt, sedan har det kommit droppar då o då!
Vi tog iallafall en promenad i skogen och besteg ett berg.






Duke pratar på

Kära dagbok!

Inte mycket till uppdateringar idag, ber om ursäkt! Men husses dator har ju inte velat fungera för oss så matte har fått använda sin lilla som inte har något annat program än standard programen installerade..
Hon fick däremot tre jullåtar av sin syster som har spelats om o om igen tills husse kom hem.. lagomt irriterande! Jag har däremot haft en rätt så lugn morgon. Jag kollade lite på barnkanalen medan jag låg o snuttade i soffan!
Sen när husse kom hem blev jag inspärrad i min hage för att husse o matte skulle till tvättstugan. Dom litar inte riktigt på att jag inte skall förstöra hemmet än ;)!
Sedan åkte dom även o fikade en stund men jag märkte inget för jag stensov. När matte sedan öppnade dörren var jag världens gladaste valp! Jag hade öronen slickade mot bakhuvudet (brat?) och viftade som en galning på svansen (inte fram o tillbaka utan runt runt som en helikopter!). Då fick jag massa pussar av matte o hon fick pussar tillbaka!
Sedan åkte vi lite bil och busade!

Igår var vi ju hemma hos husses mamma och åt middag med henne samt husses moster o hennes barn. Då fick matte o husse se hur jag var med barn, har ju gått nåra månader sen ja flyttade "hemifrån".
Men det gick faktiskt väldigt bra. Jag var dock väldigt nyfiken på allt lego han hade så vi fick såklart hållas under uppsikt!
Matte läste även en lista på en blogg, eller om det var ett forum, där dom skrev hur gammal hunden var i människo år, det stod dock inte 5 månader som jag är men 6 månader stod och då var man alltså ungefär 5 år. Så jag kanske är 4 ½?
Inte så gammalt alltså!

Men nu är jag jätte trött så jag skall sova lite! Råkade kräkas idag igen och då såg man tydligt en massa garntrådar! Köp alltså INTE den flätade knuten från rusta.. den släpper en massa trådar =/!

Godnatt!

Video

Kära dagbok!

Nu är husse hemma och har fått igång datorn. Tydligen så behövs det ett nytt batteri till någon del i datorn men det fixar dom i stan :)!
Här kommer filmerna från skogen:



Matte la till en låt så ni slapp höra hennes pipiga röst ^^,!

Suck

Kära dagbok!

Nu ville husses dator inte starta igen så vi får ta den lilla. Jag som hade tänkt lägga upp en film på när jag sprang i skogen!
Men det får bli ikväll, husse jobbar bara till lunch idag men sedan skall han o matte fika på stan och köpa en pumpa och matte säger att jag inte får sitta vid datorn utan uppsikt.. taskigt!
Hittade två bilder på datorn som jag tänkte lägga upp iallafall, dom är från när jag var liten!



Duke diskuterar

Kära dagbok!

Nu funkar inte husses dator igen. Tror att det är matte som är världens okunnigaste! Men hon säger att den inte startar iallafall, hur mycket hon än trycker på knappar.
Så nu fick jag låna hennes pytte lilla dator, kommer ju knappt åt tangenterna här!
Sen har hon inte photoshop på den heller så det blir ju inga bilder.
Kan ju redigera i paint också men det blir ju så grumligt och sen kan man inte ha fler färger än svart eller vit för dom suddas liksom ut när man sparar ner bilden på datorn sen. Skumt!

Igår var vi iallafall på hundhuset och det var jätte roligt! Först tränade vi lite "agility" och fick köra lite slalom mellan konor och agilitypinnar. Sedan fick vi gå över en liten vippbräda och sitta i rockringar. Hoppa över ett litet hinder, springa genom en tunnel och tillsist, det svåraste!
Två stolar stod med ryggarna mot varandra. Vi skulle hoppa upp på stolssitsen, hoppa över ryggarna och ner på sitsen bakom! Jag klarade det ju såklart galant (eftersom matte mutade med köttbullar)!
Tror dock att jag fick lite för mycket köttbullar för klockan fyra i morse började jag gnälla igen, sen kräktes jag upp köttbullar vid 6-tiden.
Så nu får jag inte äta mer köttbullar på hela veckan!!
Jaja..får väl leva på torrfoder och cornflakes..
Nej nu skall jag göra annat, skall försöka få matte att filma mig senare.
Just det! Nu har husse äntligen beställt ladd-kabeln till vår digitalkamera. Dessvärre så skeppas den från England så jag har ingen aning om när den kommer att komma.
Men när vi fått den så lovar jag att ni kommer få se så mycket bilder och filmer att ni aldrig mer vill kika in här ;)!

Skogen äger!

Kära dagbok!

Matte lät mig springa lös i skogen idag och det gjorde min dag!
Jag hade en hel del överskottsenergi och jag sprang runt, runt, fram och tillbaks, upp o ner.. jaa överallt! Kameran hann inte ens med!
Så fort matte ropade så kom jag som en kanonkula ut från en buske eller liknande och satte mig framför henne med tungan hängandes! Då fick jag en liten knäckebröds bit och så vart det full fart iväg igen!










Lite mysbilder

Från lunchen!





Godmorgon!

Kära dagbok!

Ännu en ny dag och jag mår toppen! Fast inatt mådde jag dåligt.. började pipa runt 4-tiden och matte gick upp för att kolla vad det var med mig. Hon gick först ut och kissade mig ifall det skulle vara det, men när vi kom in igen fortsatte jag pipa och sedan började jag "hulka" i soffan. Matte fick snabbt ner mig från soffan och jag kräktes lite vatten vid min bädd.
Nu fattade hon att jag pep för att jag mått illa.
Matte och husse har tre olika teorier om varför jag kräktes:

1. Tappar tänder
2. Fick för mycket A-fil igårkväll
3. Svalde en förstor godisben-bit igår

Men nu mår jag som sagt helt perfekt och busar lite med mitt ben.
Snart kommer nog husse hem och då skall vi äta lunch (jag får dock vänta enda till kl 2). Sedan är det ju dags för min och mattes långpromenad (på 20 min)! Då får jag oftast springa lös i skogen och följa dofter medan matte vandrar på stigen och letar löv.
Matte sa även till mig att vi skall köra lite hjärngympa i eftermiddag! Jag skall få söka godis/mat!

Dagens outfit




Ängel

Kära dagbok!

Här kommer lite knep för er som vill åt hundgodiset som ligger i matte eller husses ficka!

Steg 1:

Se extremt söt ut, STORA ögon!

Steg 2:

Hypnotiska valpblicken!

Steg 3:

Ta för dig ^^,!

Duke funderar


En lugn dag i bloggvärlden idag :)!
Matte har mest städat och hållt igång hela dagen, sedan åkte hon och husse iväg en sväng för att handla julsaker. Husses moster kommer imorgon så det där därför dom städar som tokar. Matte vill väl göra ett gott intryck antar jag. Det är första gången dom träffas.
Mitt första intryck brukar vara att skita ner golvet, bokstavligt talat ^^,!
Men alla älskar mig, konstigt nog, endå och ställer gärna upp som hundvakter!



förvirrad

Hm..
Matte lyssnar på julmusik och dricker julmust, har jag missat något?

En ny dag

Kära dagbok!

Såhär gött låg jag och sov i matte och husses säng igårkväll. Matte tyckte att jag var så söt och trött så jag fick lov att sova i sängen. Dessutom skulle hon o husse titta på film och matte ville ha soffan för sig själv. Jag tar liksom upp rätt mycket plats ^^,. Husse har det bra som har en egen stol!
Deras säng var iallafall jätte skön, speciellt när alla täckena låg ihop knycklade!

Idag så skall jag och matte möta upp husse vid affärn för matte skall laga fattiga riddare och behöver lite mer mjöl och mjölk. Husse brukar alltid glömma hälften av vad han skall handla så därför skall matte och jag möta honom ;)!

Den 7e novmeber är det hundpromenad igen men innan dess, redan den 1 november tänkte vi åka till boden och kolla på öppethus där dom har WP och massa sånt :)! Kan bli spännande att se!

Godnatt

Kära dagbok!

Husse fick tatt lite bilder på mig nyss. Jag är dock så trött att jag inte posade särkilt bra. Får återkomma imorgon istället ;)!
Godnatt!





Hundhuset

Kära dagbok!

Vi gick till hundhuset iallafall! Och så kul det var! Vi körde koppelträning och sedan fick vi testa på hinderbana (agility). Det var skitkul! Jag sprang genom tunneln (även om jag vände i slutet o sprang tillbaka åt samma håll) och slalom genom konor och sånna där agilityslalom pinnar, hoppa över ett liitet hinder och sitta i rockringar.
Alla hundar tyckte att det var jätte skojjigt!
Jag fick dessutom busa med världens sötaste dvärgpudel valp, 4 månader var han och hette Bamse, vi lekte jätte bra tillsammans! Jag lät honom tillomed vinna flera gånger ;)! I den där mörka aprikosfärgen var han också, som min matte är väldigt svag för ;)!
Vi fick även hälsat på en renrasig dobermann som var mycket lik mig i sättet, 1 årig tik, jätte vacker. Henne tyckte husse speciellt mycket om :)! O hennes ägare tyckte att man såg att jag hade lite dobermann i mig, sen undrade han om det var tollare i mig också men husse sa att jag hade 50% östsibirisk laika och sedan bordercollie också.
Dobermanntiken var dessutom enorm! Hög som ett hus tyckte jag och husse tyckte det skulle bli häftigt om jag också blev så stor. Men matte tyckte att det var lite väl stort ;)!

Just det! Bilderna från promenaden har nu kommit upp på hundhusets hemsida, där finns bilder jag inte visat på bloggen bland annat :)!
Direkt länk!

trasig

Kära dagbok!

Vi har varit hos husses mamma och ätit middag idag, eller inte jag men husse och matte har. Jag lekte mest med tennisbollar eller försökte tigga mat. När jag blev tillsagd att gå o lägga mig blev jag sur och klagade, då tog dom fram vattensprutan. Då blev jag tyst.
Sedan fick jag lov att leka med den tomma cola flaskan, det var roligt!!! :D
Vi skall kanske gå till hundhuset ikväll, det beror på om husse hittar en 20 lapp, får se om jag orkar också, är ju helt slut sen igår!
Blir nog inte så mycket bilder på ett tag då mattes allround objektiv gått sönder. Eller autofokus motorn är sönder och hon tycker att det är svårt att fota med manuell fokus (alltså ställa in skärpan själv).
Svårt att fota mig med manuell fokus då jag rör mig så snabbt ;)! Men hon har önskat sig ett nytt objektiv i julklapp :). Sen har hon ju sitt telemacro men det är inte så käckt att fota med i lägenheten då den är inzoomad 70 m ;).

Godmorgon!

Kära dagbok!

Idag är det söndag och all snö har smällt bort *gråter*.
Det är grått och blött och trist ute, jag vill bara sova bort hela dagen. Det borde jag dessutom få göra eftersom jag höll igång i 2 timmar med andra hundar igår. Så fort en tröttna började jag leka med en annan ^^,. Andra (äldre) valpar la sig ner gång på gång och vilade men jag for som en kanonkula fram och tillbaka hela tiden. Men så fort vi kom hem var jag som en gammal gubbe. Lunkade långsamt fram och orkade knappt röra mig.
Sov som en stock gjorde jag också ^^,. Klagade inte ens i bilen på att vi glömt min snuttefilt hemma!
Hoppas eran söndag blir roligare än min!

hundhuset promenad!

Kära dagbok!

Idag var vi på promenad med hundhuset igen! Så kul det vaaar!
Jag hade en massa överskottsenergi som verkligen kom till användning idag. Jag busade nog med varenda vovve på hela promenaden.. och vi var kanske 20 stycken vovvar..
Min morbror var med igen och honom busade jag såklart med!
Blev även kär i Bullmastiff tiken och råkade stoppa hela mitt huvud i hennes mun en gång ^^,. Gissa om folk skrattade!
När vi gick hem tog matte på mig min tröja så att jag inte skulle frysa. Jag hade ju sprungit naken i snön i 2 timmar. 
Bilderna nedanför är klickbara!








Hundtäcke - 99 kr hos ÖoB

Flexi Rock Star - 170 kr hos Djurmagazinet

Video

Kära dagbok!

Här är en video på mig och husse när vi busar! Jag tyckte det var dags för honom att gå upp ur sängen!
Jag har dessutom lagt till text så att alla förstår :)!

Bus

Bus med matte, från i eftermiddags!

Duke's första snö!

Kära dagbok!

Det började snöa på riktigt för första gången idag för en stund sedan! Så när matte och husse kom hem efter en snabb tur till stan så släppte matte ut mig i snön.
Och det sägs att en bild säger mer en tusen ord, så här får ni 18 stycken ;)!



















Duke söker

Kära dagbok!

Matte tyckte att det var dags för lite mental aktivering nu. Så hon började med att lägga lite hundfoder i en toarulle, när jag fått upp den la hon fodret under en av tre uppställda muggar så fick jag nosa mig fram till det. Sedan bytte hon till lite ost och filmade.

Inte för att det var speciellt ansträngande men ;)!

Godmorgon!

Kära dagbok!

Idag är det den 23 oktober, tänk att jag aldrig upplevt så mycket väderförändringar innan. När jag föddes var det sommar och varmt, med undantag för vissa dagar då det kanske regnade. Men inte tusan låg det vitt, kallt skum på marken?
Matte säger att det heter frost och att ännu mer skum kommer att komma, snön. Det låter konstigt, hur skall man kunna ta sig någonstans om det är en massa skum ivägen? Då ser man väl ingenting?
Någon världsvan vovve får allt ta och förklara för mig!


Jag har iallafall laddat upp rejält!

Ååååh minnen!

Första videon på Duke, endast 13 veckor.
Jag tror jag dör, han är så söt, blir helt galen!

Skogen

Kära dagbok!

Ut i skogen gick jag och matte idag efter min lunch-måltid. Jag letade efter roliga dofter och matte försökte hitta löv. Hon skall nämligen plasta in löv och sedan hänga upp inne i lägenheten till Halloween. Men hon hittade inga stora löv i vår lilla skog.
Så vi far nog ut nån annan dag eller om vi tar det på lördag i samband med promenaden :)!


Matte har en video till på mig när jag springer lös i skogen, men hon skäms för mycket över sin pipiga röst i den filmen så jag får tyvärr inte lägga upp den.
Jag tyckte hon lät jätte rolig ^^, men på ett bra sätt!

Ritat


Nu är Azi klar :D!

Ritat

Nu är Alfons och Sativa klara :)!


Video

Duke undrar vem tusan det är som låter? I datorn??
Han försöker svara men blir förvirrad och ledsen ;)!


Godnatt

Kära dagbok!

Ännu en rätt så bra dag har passerat. Blev tillsagd på skarpen av matte idag då jag var jobbig! Vet inte vad som for i mig.. fick inte som jag ville o började morra o skälla, så då fick jag snällt ta o gå till sängs och ligga där tills jag lugnade ner mig. Det funkade och efter det var jag lika glad igen (skall inte nämna att matte fick dra ut mig från under sängen innan ^^,).
Imorgon är det visst torsdag, vilket betyder att det måste vara onsdag idag men inte fick jag gå till hundhuset för de :(! Näe utan jag måste vänta eeeenda till på lördag. Det är ju ååår kvar dit..
Nu skall jag sova, då går tiden mycket fortare, har ni märkt det?

Dukes diet-tips!

Kära dagbok!

Idag har jag varit ute i den farliga skogen och uppdaterat mig angående hälsosamma måltider.
I skogen kan man hitta jätte nyttiga saker, allt från kottar till blåbär. Under min hemliga inspektion fann jag detta.

Jag börjar vid skogsbrynet, posar lite snyggt framför kameran.

Min urhunds-blick fäster koncentrationen mot ett objekt. Min nos vädrar efter hälsosamma matbitar.


Något stör koncentrationen, och matte har roligt på min bekostnad..

Jag dyker plötsligt ner i blåbärsriset..

Och ställer mig själv frågan..

Hittar ännu ett alternativ.

Och valpbeteendet träder fram!

(Matte kan inte ens stava längre.. "VILL" du det.. skall det ju stå.. såklart!)

Jag gräver fram lite hemligheter!

Duke busar!

Bilder från igår kväll:






Video från imorse:


Morgon mys!

Såhär mysig är jag nästan alltid!






endast en massa text

Kära dagbok!

Godmorgon!
Jag och matte har varit extremt lata dom här senaste dagarna och sovit enda till halv 10! Jag kom ihåg när jag var mindre och behövde ut vid 6-7 SENAST varje morgon! Stackars matte var som en zoombie när vi snubblade ner för alla trappor.
Iallafall, så skall vi inte göra alls mycket idag. Lite hjärngympa blir det allt och lite lydnadsträning samt min vanliga "långa" lunchpromenad. Bus och stoj är ju en självklarhet :).
Igårkväll träffade vi på Hugo och Bella samt deras matte. Hon och matte pratade en stund medan jag och Bella försökte på alla vis komma fram o hälsa på varandra. Men båda mattarna tyckte visst att det var väldigt bra att träna passivitet, yeah right..
Iallafall så skulle dom kanske inte följa med på promenaden på lördag, jag hoppas iallafall på att dom kommer för Bella är rolig att leka med, även Hugo kan släppa loss och få fnatt han med :D! Han är dock snabb som tusan så honom kommer jag inte ikapp!
Jag hade tänkt ladda upp en morgon-film här när jag och matte busade med benet, men så gick husses skärm sönder :S. Det bara flimrar på den skärmen man använder mest. Men husse skall kolla på den när han kommer hem. Sålänge får jag låna mattes bärbara minidator, den är dock mycket segare, men väldigt smidig att ha med sig när man reser. Den tar jag nog med mig när vi åker till mattes föräldrar till jul!
Då skall jag och matte hämta upp hennes syster efter skolan varje dag, kanske får man en skymt av Kingen då?

För dom som inte orkade läsa all text, så kommer film och bilder när husses skärm är fixad!

Ritat

Nu är Kingen också avritad!


Reflexer!

Kära dagbok!

Nu när mörkret faller tidigare och tidigare så är det extra viktigt att införskaffa sig reflexer! Man syns så sjukt mycket lättare då för en ex. bilförare.
Både fyrbenta och tvåbenta borde ha åtminstone varsin reflex tycker jag!
Och reflexer är faktiskt inte alls så dyrt! Matte köpte sig två stycken reflexer, en gul och en rosa sjöhäst! Jätte söta, tunna och praktiska, endast 10 kr hos Dollarstore. Att köpa en hundreflexväst tyckte matte och husse var slöseri då man fick en vanlig väst för 20 kr så det var ju bara att trä igenom mitt huvud genom hålet och knyta snörena på ryggen, vips så hade jag en reflexväst!
Så nu är både jag och matte rustade för mörkret!
Jag fick även ett nytt halsband då mitt gamla halvstryp börjar bli för litet.





Ritat




Nu är Best, Puma och Fjant klara, vad tycks?

Bildförklaring till Ritat

Steg för steg hur man gör!

Här är en snabb och enkel förklaring till hur jag målar av bilderna på hundar.
För att det inte skall bli missförstånd eller liknande så får ni här se ungefär hur man gör.
Det är jätte lätt, har du photoshop så pröva!



Jag har lagt till en kategori som heter Ritat, där finns alla bilder jag ritat om ni vill se!
Vill du ha en bild på din vovve avritad så skriv en kommentar, så kanske jag ritar :)!

Bilder o film

Kära dagbok!

Jag och matte promenerade ner till affären för att posta ett brev till hennes mormor idag. Efter att vi postat brevet så kom husse förbi och hämtade upp oss, han var endå påväg hem från jobbet. Så nu skall dom äta lite lunch. Jag får vänta enda till klockan TVÅ! Jag svälter här..

Matte tog lite bilder på promenaden och filmade. Hittade även lite bilder jag inte visat så här kommer det:





Observera att det är matte som skrivit texten på bilderna. Så mesig/självgod är jag inte ;)!

Utmaning!

Vi har blivit utmanade av Bamse & Mimmi!


Kopiera detta till din blogg,
Utmana 5 personer och berätta det för dem, samt personen som utmanat dig.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn
som svar (förutom på fråga 1).

(Använder mattes namn)

1. Vad heter du: Patricia
2. Ett ord på fyra bokstäver: Palt
3. Flicknamn: Petra
4. Pojknamn: Per
5. Yrke: Pilot

6. Färg: Purpur
7. Klädesplagg: Poncho
8. Mat: Pasta
9. Sak i badrummet: Parfym 
10. Plats/stad: Pajala
11. En orsak att vara sen: Psykiska problem
12. Något man skriker: Palla!
13. Film: Pinocchio
14. Något man dricker: Pepsi
15. Band: Paramore
16. Djur: Panda
17. Gatunamn: Paradisvägen
18. Bil: Pontiac
19. Sång: Papercut

Jag utmanar: Tila, Spencer, Kingen, Mio och Texas! (Om ni vill såklart!)

Hjärngympa och allt

Kära dagbok!

Igårkväll körde jag och matte toarulle-leken som fina Azi är super duktig på, i hennes blogg finns även en video på hur man gör!
Matte la i några torrfoder kulor i toarullen och vek igen sidorna sedan fick jag försöka få ut, det fick jag också! Sedan försvårade matte övningen genom att lägga några foderkulor under det där locket man har över tallrikar oså i micron! Den är ju genomskinlig, rund och har ett hål i mitten längst upp.
Jag kunde ju se foderkulorna genom plasten och började knuffa locket framåt med tassarna och nosen. När foderkulorna inte kom ut blev jag lite mer hårdhänt och slog med tassarna och kraffsade. Tillslut kom ena tassen in under locket och jag fick upp den på mitt ena ben så att den halstod lite grann. Precis så att jag kunde sticka in nosen och knuffa ut alla foderkulor :D! Det får vi göra fler gånger för det var himla roligt!
På lördag skall vi på promenad med hundhuset och jag blir alltid så slut då så vi skall ta det lungt nästan hela veckan. Man glömmer ju lätt av hur liten jag egentligen är.
Jämför man mig med Bella som är en papillon valp så ser hon mycket yngre ut. Inte bara för att hon är kortare utan jag ser mer vuxen ut. Men än är jag bara bäbis, som matte säger.
Lite pinsamt om vi är ute o går och matte ropar "Kooom nuu bääääbiiiiiiiissss!", måste ju alltid kolla mig omkring så ingen ser att det är just jag som springer till henne. Förstår hon inte att man kan bli mobbad?
Suck!

Hundhuset bilder!

Nu är bilderna jag och andra tog vid de två senaste promenaderna uppe på hundhusets hemsida!
klickan in här och klicka sedan på promenaden den 26 september och grilldagen så finns där bilder :D! Hittar ni Duke någonstans ;)?

Jag har precis mailat in bilderna från promenaden den 10 oktober, säger till när dom kommer upp!

Upd. Nu har även de bilderna kommit upp! Klicka här för att komma direkt till bilderna!

Godmorgon

Kära dagbok!

Jag tänkte starta dagen med en lite bild från igår som inte kom med i inlägget:

Så godmorgon!

Mer bilder

Kära dagbok!

Jag hoppas att jag gottgjort alla nu med en massa bilder från i helgen, här kommer faktiskt ännu fler:





Skall försöka ta så mycket bilder som möjligt men matte är ju som hon är med att fota. Själv är jag ännu sämre, får inte ner knappen ordentligt så att kortet tas. Måste säga att dagens kameror är väldigt hund-ovänliga!

Så vad händer ikväll?
Själv skall jag försöka gnaga igenom min runda gnagis, har bara några millimeter kvar sen är den inte rund längre. Det sägs att det skall snöa här ikväll och gör det de så skall jag minsann ut och inspektera snön!

inlägg nr 150!

Och en massa bilder från dagens jakt!















Plus en liten videoblogg från lunchen!

Okt. 18, 2009

Godmorgon Kära dagbok!

Idag är det mulet och trist ute.. o vi som tänkt ta min 5 månaders bild idag. Får väl bli att busa och leka inomhus istället. Matte skall dessutom skriva ett brev till sin mormor hade hon tänkt. Även skicka med en fin liten bild på mig!
Nu skall ni få en liten video på mig och husse här, det var ju längesen ni fick se mig "live" eller hur!?

En till liten bild..

..från promenaden.
Nu har vi fått husses godkännande att lägga upp den enda bilden han fastnade på under promenaden. Så här är den:

Show off ;)!

Ritat


Nu är Alfred klar, vad tycks? :D

Promenix med husse & matte

Kära dagbok!

Idag var vädret mycket bättre än igår, så vi i familjen packade in oss i bilen och for iväg till skogen!
Där busade jag med löv och frost medan husse försökte fota så gott det gick. Vi stannade även till o vilade lite i en liten grillstuga, mysigt värre.. om man bortser från klottret i taket - så himla onödigt!
Hur som helst så var det en väldigt mysig promenad!
Här är lite bilder:








Dåligt väder

Kära dagbok!

Jag har blivit väldigt dålig på det där med bilder på sistone. Det skall bli bättring på det, jag lovar. Men när vädret inte är på ens sida så blir det lite svårt. Har tyvärr ingen vattentät kamera och att tvinga ut matte med hennes fina kamera vill jag inte göra. Då blir det inga kort alls.. på länge xD!
Näe bättre att vänta tills vädret är vackert, då blir ju bilderna som bäst också!
Tills dess får ni nöja er med lite gamla favoriter, men det är väl inte helt fel det heller?

lite babbel

Kära dagbok!

Idag har det inte hänt så mycket. Har lekt med matte (och husse) samt åkt lite bil. Dom lämnade mig även hemma några minuter då matte hade en massa rabattkuponger som gick ut idag. Det blev en mössa och ett par fingervantar till henne samt en rulle cd-skivor till husse. Alltid bra att ha!
Tyvärr hade dom inte rabatt på någon djuraffär, attans ;)!
Näe, nu skall hela familjen ta och titta på Men in Black 2, det är faktiskt en mops med, han är coolast!

Imorgon skall jag och matte kanske åka buss till stan, min första buss-tur isåfall. Skall även försöka få matte eller husse att ta kort på mig vid trädet, vi tar ju en bild där varje månad för att sedan sätta ihop till ett bildspel.
Jaja, ha det fint!

Ritat


Nu var Deamon & Bamse klara! Vad tycks?


Dagens händelse

Husse har precis ätit klart sin middag hemma efter en lång dag på jobbet. Han börjar kasta lite boll med mig inomhus utan att veta om att jag inte varit ute på länge.
Rätt som det är råkar jag kissa på golvet.
-Neeeej, skriker husse!
Och matte kommer inrusandes och utbrister:
- Men titta, han lyfter på benet :D:D!!
Husse börjar asgarva och de båda kommer knappt ut i hallen (för att ta på mig halsbandet) eftersom de skrattar så mycket.


Som ni stammisar säkert vet så kissar jag nästan som en tjej.. som en valp, kanske jag skall säga?
Men denna gången lyfte jag minsann lite på ena benet, framsteg.. även om det var på helt fel plats xD!

Ritat, hur gör man?


Den här bilden målade matte av nyss i photoshop! Dom andra bilderna har hon målat för hand men något som är roligt och enkelt är att man målar av konturerna av en bild. Alltså runt om och om man vill även vissa skarpa drag.
Sedan flyttar man över det till ett tomt dokument i ps och börjar måla med färger, suddar och jämnar ut som man vill!
På bilden är ovan har matte alltså målat av mina konturer och sedan lagt in färgerna för hand och suddat för hand som hon själv tycker passar. Tog kanske 15 minuter så var allt klart! Vill man göra det lite roligare kan man ju testa att byta teckning eller färg, kanske får jag rottweiler teckning nästa gång?
Hur som helst så är det Super enkel!

Tila

Nu har matte även målat av min stora kärlek Tila!


Vad tycks?

ritat

Kära dagbok!

Matte hade tråkigt så hon satte sig vid datorn och startade igång photoshop. Denna bilden fixade hon snabbt ihop och den föreställer mig!
Jag tycker den är fin för någon som är vänsterhänt, man använder ju höger hand på datormusen!


Rätt så lik mig va?

ja må jag leva, jaa må jag leeva!

Kära dagbok!

Nu har jag fått mina presenter! Fick ju välja själv, dock med mattes hjälp! Husse provade ut olika sele-storlekar och tillslut bestämde vi oss för den på bilden nedan. Matte tyckte att vi skulle ta den med orange text på för det matchade min päls, men husse tyckte att den vi köpte var snyggast.
Sedan fick jag välja ett ben och det blev ett ben med hundchoklad i, MUMS! Ville först ha en jätte lång tjurmuskel men matte tyckte den var hemsk.
Sedan valde hon mjuka hundgodisar till mig, hon vet att jag gillar dom!





Visst var det fina presenter jag fick?
Selet gick på 250 kr eller något sådant tror jag, himla bra pris för ett hurtta sele! Reflexer har den också vilket är super nu när det är så mörkt. Så den har alltså inte vita sträck utan det är reflexerna som lyser av blixten, dom är i nästan samma grå som hurtta texten egentligen, lite mer silverglittrigt dock.
Det är hursomhelst väldigt najs att fylla "månader" när man är valp ;)! När jag blir större kommer jag ju bara få presenter en gång om året (kanske två om man räknar med jul), hur skall det gå?

5 månader!

Kära dagbok!

Idag fyller jag FEM hela månader! Jag är riktigt stor nu, snart får jag väl följa med på hela promenaderna med hundhuset och börja träna agility? O dra och jogga eller motionera?
Ett steg närmre 1-1½ år!
Grattis till mig!

en ledsen valp

Kära dagbok!

Idag har det varit en seg dag. Jag och matte har bara varit ute på kiss-och-lek rundor. Sedan tränade vi lite lydnad och trix efter det. Sen har jag bara sovit och sovit. Jag är ju helt utmattad efter helgens alla äventyr!
Men imorgon kommer det att bli spännande, för då fyller jag 5 månader! Då skall vi fira med att åka till 25:ans och så skall jag få ett nytt sele med reflexer! Sedan blir det säkert så att jag får välja ut ett smaskigt ben också ^^,.
Vi firade ju hos husses mormor i förväg med tårta (jag fick inte smaka!!) och en massa lek o bus (husses mormor har världens roligaste pip-leksaker!).
Matte säger att husse nog kommer hem snart, jag saknar honom. Han har varit på jobbet idag, som vanligt, men sedan har han fixat med både sin systers bil och sin morfars. För båda pajjade på samma gång så han har inte varit hemma speciellt mycket. Han är inte hemma än ju! Stackars mig och matte.. :(.
Husse kom hem!

Om Duke


Klicka på bilden för en kort presentation om Duke

Cold

Kära dagbok!

Ni anar inte hur kallt det är ute just nu! Klockan är ju efter 11 och det är fullt med frost på marken! Matte klarade knappt av att hålla i kopplet då hon inte hade några vantar, det måste ha gjort ont!
Jag hade min blåa, numera väldigt tajta och förkorta, fleecetröja. Mitt täcke är fullt med choklad då jag och Igor (briardvalpen) råkade göra så att husse spillde ut hela koppen med varm choklad på sina byxor och sin telefon.
Oså hade dom ju inga servetter med sig så mitt täcke fick duga att torka med just då. Matte skall dock tvätta det så fort vi har tvättid.
Iallafall, så hittade jag två megastora pinnar ute som jag försökte bära med mig. Den ena var lika ungefär lika bred som mattes arm och den andra var lite smalare men mycket längre. Jag fick kämpa rejält skall ni veta!
Matte stod bara o skrattade åt mig och hjälpte inte till ett dugg (okej hon putte lite på ena pinnen med foten ibland, men endå!).

Här är en video på mig och bullen, vår morgonfight!

Visst har jag blivit stor?

Psst..!

Glöm inte att gratta mig på 5 månaders-dagen imorgon ;)!

Fullspäckad söndag

Kära dagbok!

Nu har vi precis varit på hundhuset och tränat lite. Först hade vi avslappning och jag blev utskälld av en amstaff eftersom jag tittade lite för mycket på honom tyckte han.
Sedan fick vi hundar sitta platsade medan våra mattar/hussar hälsade på varandra och pratade med jätte glada röster. Sedan fick vi följa med fram och sedan bli platsade en liten bit ifrån hunden framför och sitta stilla medan våra ägare fjantade sig. Jag satt blixtstilla och tittade på matte, höll ögonkontakt med henne så fort hon kom tillbaka och brydde mig inte om dom andra hundarna. Jag fick massa beröm :D!
Jag kan när jag vill!

Tidigare idag var vi hos husses mormor och fikade, sedan promenerade vi en stund i skogen. Där såg husse och matte en älg innan dom släppte ut mig ur bilen. Jag fick upp spåret direkt och med nosen i backen och svansen i vädret satte jag iväg efter motionsspåret.
När matte och husse tyckte att det var dags att vända gnällde jag och försökte vända tillbaka, dom gick ju åt fel hål!!
Älgspåret ledde ju åt andra hållet!
Efter det så åkte vi till en pizzeria och sedan åkte vi till husses syster och var där en stund. Fick hälsat lite på deras hund, en dvärgschnauzer tik. Jag blev rätt så paff när hon sa åt mig, la mig pladask på rygg, bäst o lyda bruden hon var bestämd ;)!
Nu skall jag sova, godnatt!

Promenaden!

Kära dagbok!

Ni kommer inte tro det, men gissa vem som följde med på promenaden?
Min MORBROR!
Det är helt sjukt :D! Vi började prata med hans matte och när hon rabblade upp hans raser så sa ju matte att min mamma hade exakt samma raser. Så frågade hon om vi hämtat mig i ***** och vi sa ja. Då visade det sig att hennes vovve var bror till min mamma! Han heter Bingo och är 1½ år.
Det var lite spännande faktiskt! Tydligen så kommer dom först från Örebro och sedan till Umeå och så hamnade två valpar här i närheten. Sen visade det sig att min morbrors matte även kände min mammas ägare lite grann.
Coolt! Världen är bra liten ibland.

Lite bilder;






Snart bär det iväg

Till hundhuset och promenaden! I min väska ligger det ett hundtäcke, en vattenflaska, hundgodis och snart en skål. I husses och mattes väska ligger det hemmagjorda äppelmuffins, varmchoklad och en kamera. Tror nog att jag skall packa ner en handduk också ifall vi råkar gå förbi vatten ;)!
Sedan skall jag ha på mig mitt sele (eftersom jag oftast drar nått hysteriskt när vi är i skogen hela flocken) men sedan springer jag ju lös utan något.
Uppdaterar när vi är hemma igen!

Inga bilder

Kära dagbok!

Det blev visst inga bilder då mörkret hann före. Husse kom ju hem med den ny lackade bilen och då skulle vi iväg till hans garage för att skruva in basen osv. Sedan var matte så hungrig att hon nästan dog så hon fick lite mcdonald's. O när vi väl var hemma var det kolsvart ute och mattes kamera gillar inte mörker ;).
Japp så är det ibland. Men imorgon hörrni, dåå blire bilder minsann! För då skall vi ju på promenad med hundhuset! Varannan lördag är det ju promenad. Så då skall jag och flocken vandra runt i de norrländska skogarna.
Så håll ut till imorgon så får ni bilder då!


En favorit i repris, PUSS PÅ ER ALLA!

Lunch promenad

Kära dagbok!

Nu har jag och matte varit ute på lunch-rundan. Ville inte skita så efter en kvart gick matte in med mig igen, envisa hundjäkel tänkte hon säkert ^^,.
Just nu ligger jag och snuttar samtidigt som jag skriver här i bloggen. Rätt så slappt!
Idag kanske vi får tillbaka bilen, det hoppas matte iallafall. Hon är rätt så less på att gå till samma skog hela tiden. Det är ju några kilometer till nästa skog och jag får ju inte gå så långt än. Dessutom är det för kallt för att gå några längre promenader. Bättre att leka och busa på gården istället, där är det ju oftast vindstilla.
Näe hörrni, nu skall jag snutta vidare! Uppdaterar säkert med lite bilder om några timmar!

TÄVLA


Till tävlingen kommer du om du klickar -->HÄR<--!
Lycka till!

Ang. liggstilar

Kära dagbok!

Många hundar har ju rätt så knepiga liggstilar, även jag. Men.. det matte filmade nyss, det tar väl ändå priset? xD


Ett godnatt inlägg

Från..

Just det!
Nu vet ni det alla hundar därute! Godnatt!

Natur foton?

Kära dagbok!

Var ute i skogen med matte idag och jag stack, hehe! Brukar oftast komma på inkallning men jag hitta liksom världens kotte lite längre bak. Var ju bara tvungen att hämta den!
Då blev matte jätte rädd och sen fick jag inte gå lös mer, tråkigt värre!
Hon hade iallafall med sig sin stora kamera, även om den är väldigt opraktisk att ha med sig i skogen när man har en valp i andra handen. Men en hel del bilder blev det och här är dom som blev bäst:



(Extra stora och klickbara!)

Igår kväll










Storebror

Kära dagbok!

Matte säger att hon saknar sin bebis. Alltså sin kanin som är hemma hos hennes föräldrar. Min brorsa med andra ord.

Jag har aldrig träffat honom men till jul kommer vi nog att ses!
Vi får nog tävla om mattes uppmärksamhet då ;).
Skall bli himla kul att få träffa honom iallafall, han kanske kan lära mig ett och annat. Som att gå på bakbenen kanske?
Hursomhelst så längtar jag med efter honom! Min storebror <3.

Dreaming




Oktober och regn

Godmorgon dagbok och läsare!

Matte bytte just ut min pipleksak mot knuten. Hon ville inte att jag skulle väcka grannarna ;).
Idag spöregnar det verkligen ute, dessutom blåser det jätte mycket.
O vet ni vad som är så roligt? Husse måste CYKLA till jobbet i det här vädret ;)!!
Hans bil är ju inne på lackning så vi får inte tillbaka den förens tidigast på fredag. Men matte är snäll och lånade ut sina regnbyxor till honom och dom passade. Dom är faktiskt gigantiska :D!
Jag brukar älska att vara ute i all slags väder men idag, usch och fy.
Matte satte på mig mitt regntäcke för att slippa stå o torka i flera timmar. Sedan gick vi ut i regnet och blåsten. Jag SPRANG ut o kissade på gräsmattan och SPRANG utanför området för att skita, höll dessutom på att blåsa omkull när jag satt mig tillrätta.. Sedan SPRANG jag och matte in igen. Jag brukar älska att springa och biter oftast tag i kopplet för lite dragkamp, men inte ens det gjorde jag idag. Istället sprang jag med öronen bakåtslickade (som värsta braten) och bakom matte (för skydd).
Nu skall jag försöka hålla mig sålänge som det bara går!




Halloween Costumes


Annars nosade Duke upp en sida från USA med en massa roliga kläder! Inget vi skulle sätta på oss men roliga att titta på :).

Finaste vovven i världen


Godnatt

Kära dagbok!

Matte har tittat på film och hon har skrikit till lite då och då, blev ju livrädd varje gång. Tydligen så såg hon på twilight och den där Robert Pattinson. Husse satt med blicken totalt fäst vid dagtorn, han gillar inte direkt den där skådespelaren.
Men nu skall vi alla tre kolla på "Älskade, hatade förort" som går på SVT.
Sedan skall jag sova, godnatt!

Foder och vikt

Kära dagbok!

Idag vägdes jag för att hålla koll på fodermängden. För vart annat kilo jag går upp måste man öka fodermängden enligt baksidan på påsen. Dessutom skall fodermängden ändras nu när jag gått över till lamm.
Vågen visar 17 kg när jag sitter på den själv. Men 15 kg när matte väger oss tillsammans.
Jag vägde mig på Djurmagazinet för några dagar sen och då vägde jag 14,4 enligt deras digitala hundvåg, så matte tippar på att jag väger 15 kg.
För att magen skall bli bättre skall jag även få lite A-fil på kvällen det innehåller ju en massa viktiga saker.

Finns det någon mer valp därute som äter Eukanubas valpfoder?
Isåfall, vad tycker ni om det?

Patricia & Duke

Man brukar ju säga att hundar och deras hussar/mattar är lika. Så vad tycker ni?


Jag tycker iallafall att jag posar mycket bättre än matte, kolla blicken liksom!

Sovstilar

Kära dagbok!

Matte tycker att min sovstil är rätt så rolig, hon förstår inte hur det kan vara skönt att ligga så som jag gör ibland!





Såhär fint går jag ibland på promenader, iallafall när det bara är jag och matte ;):


Angående mattes klädstil, så får man lov att se ut i norrland när det är svinkallt och man bara skall ut o pissa hunden ;)!

Händelserik söndag

Kära dagbok!

Det blir mindre uppdateringar på helgerna för då är vi ju ute och hittar på en massa skojj!
Idag fick jag vara hos husses mormor där hans mamma också var. Matte skulle tydligen ha en ny vinterjacka och dom ville inte att jag skulle vara hemma ensam då dom inte visste hur länge det skulle ta.
När dom kom o hämta mig lite senare så åkte vi iväg till husses garage där han greja med däcken och jag lekte med matte vid skogen. Sen åkte dom mest runt med bilen och jag fick faktiskt sitta i mattes knä (jag får fortfarande plats!).
Sedan var det ju dags för hundhuset och dit åkte vi ju!
Så fort jag kom in så började alla kommentera hur stor jag blivit! Dom tyckte att jag hade växt så himla mycket sen i onsdags. Jag busade lite med schäfervalpen Emira och med cockerspanieln Alice. Sedan tränade jag och matte lite trix och avlsappning sedan fick jag busat lite till.
Men nu är jag äntligen hemma och kan pusta ut!
Hoppas att ni därute haft en rolig dag.
Det snöar faktiskt ute, men det är för varmt för att det skall lägga sig. Kaaanske att det lägger sig över natten, vem vet?
Jag skall iallafall upp tidigt och kolla ut. Låter ju häftigt att hela världen är vit, tycker inte ni det?

Video från skogen

En video från de norrländska skogarna!

Matte envisas med att kalla mig Duckie, hon tycker det låter sött tror jag.
Aningen pinsamt dock..

tråkigt, liten

Kära dagbok -suckar djupt-.

Jag har så trist! Det enda jag och matte gör är att vänta på att husse skall komma tillbaka så att vi kan fara ut till skogen. Jag råkade kissa på mig när vi alla tre lekte i sängen så husse fick åka iväg till sin mormor för att låna tvättmaskin då vi inte har tvättid förens imorgon.
Jag har dessutom börjat övergången till Lamm & Ris fodret vilket verkar funka bra än så länge. Matte ger mig hälften, hälften nu i början tills Kyckling & Ris är slut. Hon håller tummarna för att jag skall bli mindre gasig!
Vi har hunnit busa ute två gånger idag samt busat en massa inne! Utomhus är det pinnar som gäller och inomhus är det knuten eller pip basketbollen, helst knuten tycker matte då den andra piper så man får huvudvärk xD.

Jag vill skicka en hälsnings-kram till min moster (mattes syster) neråt i landet då hennes älsklingshäst blivit obotligt sjuk :(! *kramar*

__________________________________________________________________________________

Matte har faktiskt sparat bilderna på mig från annonsen, här skall jag alltså vara 9 veckor stod det:


Jag tycker inte att bilderna gör mig så rättvisa, vad tycker ni?
Snyggast är jag såklart i verkligheten och mattes bilder visar det liite bättre tycker jag!

Frost

Godmorgon dagbok!

Idag skall jag, matte och husse ut i kylan! Ingen snö än så länge men en himla massa frost! Det är helt vitt på ställen där solen inte lyser och på asfalten är det jätte halt, jag ser mest ut som bambi på hal is tycker matte. Skitkul..
Iallafall, så skall vi till skogen är det tänkt, busa lite och vandra. Sedan måste husse o matte in till stan för matte skall köpa sig en dunjacka, hennes vinterjacka är mer till för vintern i Göteborg och det är ju liiite skillnad om man jämför med Norrland ;).

Här får ni iallafall en video på mig som matte filmade nyss:

Apport!

Kära dagbok!

Här kommer lite bilder från när jag och matte var ute o busade nyss!
Det är väldigt svårt att ta kort ensam på en valp som springer när man både skall hålla i koppel och pinnar samtidigt som man skall försöka få in fokus på hunden ;)!
Men matte lyckades väl lite halvt iallafall!?






Oså två stora bilder i klickformat!


Ps. Det skall SNÖA på söndag sägs det!

Lunch

Kära dagbok, och dagboksläsare - kanske jag skall börja skriva!

Om ni kikar in igen efter klockan 2 så tror jag att det kommer finnas lite bilder här i bloggen! Det är superfint (och kallt) väder ute så det blir nog fina kort.
Tyckte matte nämnde att det är mellan 1-2 grader och det är frost på gräsmattorna, det ser jag tillomed nu från balkongdörren. Frost är inte så spännande, brydde mig inte så mycket men när det är kallt blir man vääldigt pigg skall ni veta!

Anledningen till att matte inte har sååå mycket bilder i bloggen är att hennes systemkamera är rätt så osmidig att ta med på promenader mm. Skall hon ha med den måste hon ha med sig en stor väska också sen skall den ju plockas upp och man måste nästan använda två händer för att få in allt rätt.
Men husse har faktiskt en liten digitalkamera, den har dock inte laddar-sladd och batteriet är stendött (den har nått sånt där inbyggt batteri). Tyvärr måste den sladden beställas från USA men det skall nog göras så småningom skall ni se. Och DÅ kommer det finnas en hel del bilder att se, för den får ju plats i vilken ficka som helst nästan!
Dessutom kommer videobloggarna bli i bättre kvalité då matte slipper använda mobilen :P!
Men när sladden beställs vet jag inte, tyvärr! Skall försöka skälla på husse iallafall ;)!

Min eftermiddag!

Kära dagbok!

Husse skulle byta hjul så jag och matte strosade runt i skogen och busade!
Här nedan är lite filmer och bilder, enjoy!

Jag käkar kottar;



Jag sliter upp värsta trädet!



Pics;




Duke the man

Kära dagbok!

Nyss gjorde jag en så simpel grej som att ta sig till dörren väldigt svår för matte. Hon balanserade nämligen en MAX cola i ena handen, i andra handen hade hon en kartong med nuggets och pommes samt min filt och en leksak PLUS att hon höll i kopplet som jag var kopplad till.
Hehe, förstår ni vilket övertag man har där ;)?
Jag ville ha dragkamp med filten, dra i kopplet för att lukta på kottar..jaa ni kan ju tänka er hur roligt det såg ut då matte (som inte ville spilla ut colan eller mosa nuggetsen) sprang efter så gott hon kunde med allt hon hade i famnen. Upp för trapporna hade jag jätte roligt, antingen släpades jag i filten eller så släpade jag matte i filten! Vilken rolig lek!
Matte var rätt så sur när hon äntligen fick låst upp dörrn och släppt in mig, vilddjuret.
Men vadårå? Både colan och nuggetsen var ju oskadda ^^,.. denna gången.


Jag som är så söt och snäll! Ingen kan väl vara sur nå länge på mig?

RSS 2.0