Duke babblar

Kära dagbok!

Matte var och tog kort på Hugo o Bella idag. Jag fick inte följa med, hur taskig som helst eller hur?!
Jag fick sitta ensam och ledsen i lägenheten utan någon som helst som brydde sig om mig. Iförsig var husse där en rätt lång stund men han räknas inte.
Jag satt vid hallmattan och grät efter matte när hon gick. Vägrade gå därifrån eller göra som husse sa.
Knappt godis hjälpte, jag viftade bara lite på svansen då men satt fortfarande i hallen. Sedan la jag mig på hallmattan tills husse var tvungen att åka.
Sedan kom matte hem ocih då var jag så glad att jag vägrade lämna henne i fred! Jag skulle pussa, busa, lägga mig i hennes knä..jaa allt! Så matte busade jätte mycket med mig, vilket ni kan se i filmerna nedan!

Matte glömde dock fråga om hon fick lägga upp bilder på Hugo och Bella i bloggen men dom skulle tydligen fortsätta imorgon så hon skall fråga då sa hon :)!

Nu skall jag mysa med min världens-bästaste-bästa matte!

Tävling


Tävla du också hos poshpoodle och poshpooches!

Bus-Duken

Busar med en tennisboll:


Busar med ett gummiben:


Busar själv med ett gummiben:

godmorgon

Kära dagbok.

Inatt har det snöat för det är vitt på marken - jippie!
Fast det är mulet men det betyder kanske att det skall snöa ännu mer?
Matte ligger i sängen och har ont i magen, hon åt rätt mycket godis igår så hon får skylla sig själv tycker jag ^^,! Jag fick inte ens smaka!
Matte sa att jag fick tillräckligt på hundhuset, men det var ju bara torrfoder godis - "blä!".

Det är sista november idag, sedan börjar december månad. Jag kan inte förstå hur tiden gått så snabbt, var det inte sommar nyss och jag busade med min syster i trädgården?

hundhuset

Kära dagbok!

Nyss kom vi hem från hundhuset och där hade jag jätte roligt! Matte var ensam med mig den första timmen då husse skulle till garaget. Då hade vi avslappning men jag försökte mest leka med dom andra hundarna. Men sedan slappnade jag av och njöt av att bli kliad, klappad och pussad på av matte.
Sedan körde vi hinderbana med olika agility hinder. Slalom, hopp, tunnlar, slalom mellan konor och gå över kompostgaller och träpallar på marken :). Jag var super duktig även om jag vänder i tunneln och springer tillbaka åt samma håll xD!
Skulle hoppa över ett hinder som var rätt högt och gjort av tyg. Frambenen klarade det galant men brakade ihop hela hindret med mina långa bakbenen som inte riktigt hängde med!
Sedan var det dags för inkallning med två tallrikar godis i mitten och hundar på sidorna. Jag sprang, stannade, käka upp allt godis, fortsatte fram till matte. Alla skrattade då jag åt så fort, en slurp och allt var borta innan någon hunnit reagera! Fler hundar hade svårt för det där med godiset så det togs bort under andra rundan och då var jag jätte duktigt!
I pauserna klurade jag lite med aktiveringsleksaker. En träbricka med klossar där matte gömt godis, samt luckor man måste skjuta åt sidan för att få fram godiset. Jätte skoj!
Så nu är jag dödstrött och så mycket som jag ätit lär jag ju inte behöva någon middag säger matte, haha jätte kul..

julmarknad

Kära dagbok.

Nu är vi tillbaka från markanden, det var SUPERkallt! minus 10 grader och matte frös som en idiot.
Jag däremot hade mitt varma täcke och trivdes som fisken i vatten bland alla människor och korvlukt (dom grillade ju det lite varstans hehe).
Vi gick och tittade i stånden och fick en tidning av några jaktmänniskor. Dom frågade vilken ras jag var och kelade med mig. När matte rabblade upp mina raser sa den ena att jag hade passat utmärkt till jakt och undrade om husse o matte jagade med mig. Matte sa nej men att vi brukar spåra.
Han sa då att han var jaktdomare och såg att jag skulle kunna bli väldigt bra som jakthund, man såg liksom det! Stolt som jag var viftade jag ännu mer på svansen. Han sa då att vi skulle spåra mycket blodspår med mig eftersom vi inte jagade och det skulle vi sa matte :). Vi har ju även tänkt gå en viltspårkurs nån gång!
Sedan kom världens största dobermann hane och ville leka med mig så vi busade runt lite grann. Sedan frågade dom som alltid om jag var en tik men matte sa att jag var en hane men endast 6 månader. Då blev det ännu mer gulligull eftersom jag var en valpis ^^,!
Träffade även på en dvärgschnauzer som skällde på mig men blev glad när vi fick hälsat! En dam som sålde honung och lite annat ropade o sa vad är det där för en sötnos? O då fick matte säga raserna igen och hon pratade gulligull med mig från håll och jag var så glad o viftade på svansen ^^,!
Matte tyckte att jag skötte mig exemplarisk bland massa folk. Jag drog knappt i kopplet utan gick bredvid matte och viftade på svansen!
Sen blev jag ju lite ivrig när vi gick förbi korv-grillar-platsen men det är okej ;).
Fick även se en häst för kanske första gången i mitt liv! En fjording stod fastbunden vid en stolpe och den var väl intressant i nån sekund. Sedan kom en till fjording travandes med en släde efter sig som hade bjällror. Det lät vackert tyckte jag.
Vi åkte hem utan att ha köpt något, det var för kallt helt enkelt!
Nu skall jag sova en stund för jag tror att vi skall till hundhuset sen!

Nu är..

..första ljuset tänt!

Och nu skall vi på julmarkand i stan!

1:a advent

Glad första advent, eller vad säger man? :D


Spårar

Kära dagbok.

Matte och husse kokade Bullens pilsner korv och den luktar extreeemt starkt (matte vägrar äta den) sedan sparade matte vattnet i en termos och tog med sig några korvar i en påse. Tog på mig selet och västen sen gick vi ut i skogen.
Det var tyvärr för mörkt för att filma men två kort fick det bli iallafall!
Matte la inget långt spår då det var första gången. Kanske 10 meter och en korv i slutet. Jag satt fastbunden i ett träd en bit bakom. Sedan ledde matte mig till spårets början och sa "Sök". Nosen i backen och iväg!
Följde spåret jätte fint och hittade den goda korven!
Matte la ett spår till en bit ifrån och det gick ännu bättre! Sedan var vattnet slut men hon hade en korv kvar. Så då drog hon den på marken lite här o där innan hon kastade iväg den en bit in i skogen.
Sedan fick jag söka upp den och jag hittade den såklart!
Det var jätte roligt, tack Linda och Azi för tipset! Detta skall vi absolut göra fler gånger!
Så slipper man alla lagar om blodspår osv :)!



loppis på hundhuset

Kära dagbok!

Loppisen fortsätter till kl 16 men vi var inte där sålänge. Det var så mycket hundar överallt att jag blev lite stressad. Ville ju leka med alla! Fiskedamm hann vi iallafall med :).

Bajspåsar, pipben och grisöra!

Har även en bild från igår då vi fått upp julgardinerna och allt!

Visst är jag stor?

Nu väntar vi bara på att husse skall komma upp från garaget, sen skall vi koka korv och använda vattnet till att spåra med! Det skall bli roligt.
Imorgon blir det även socialträff - fullspäckad helg eller hur!

Design

Ny design! Vad tycks?
Imorgon skall jag lägga en "ram" runt det vita, svart antagligen :)!

Söker skinka

Duke söker lite skinka i vardagsrummet!

( ursäkta röran men vi julpyntar för fullt o städar ;) )

tre videos..

..på finaste vovven



Duke undrar

Godmorgon, kära dagbok.

Jag och matte är ju extreeemt morgonpigga! Vi kom ju ut redan vid kvart i 10, helt fantastiskt. Men vädret skall vi inte tala om, tur att jag inte är kräsen iallafall!
Sen har jag en fråga till alla er kunniga hundmänniskor därute :). Hur tydligt skall man känna revbenen på hunden för att avgöra om den är i bra hull eller inte? Matte tycker att jag är fet medan husse tycker att jag är perfekt..

en enda..

..bra bild blev det idag. Men den får ni ju såklart se!


Fick en jätte fin reflex växt av Hugo och Bella idag! Den var för stor för Hugo men passade mig perfekt, lite stor i magen än så länge men den var jätte fin! Mycket bekvämare än min andra :)! Taack!

uppd.

Kära dagbok!

Vaknade sent idag, fy på mig, men jag och matte hann endå ut innan mörkret kom. Det var dock samma skitväder som igår (lite mindre dimma) så matte tog inte med sig kameran.
Kommer säkert bli några fina inomhus bilder lite senare men matte tycker att det är mycket roligare att fota utomhus för jag är så lugn inne. Ligger mest o sover eller snuttar. Ibland busar jag med Bullen men så fort matte tar fram kameran rusar jag mot henne och vill att vi skall ha dragkamp istället. O det är inte lätt o fota en valp som vill ha dragkamp i ens knä när objektivet är inzoomat 70 m hela tiden ;)! Ett öga kanske kommer med!
Matte längtar till jul, för då har hon ju önskat sig ett nytt objektiv med bildstabilisator o allting!

Dimma..

Kära dagbok!

Jag o matte gick ju upp i tid idag men hur är vädret då? Vääärldens dimma, ser ju inte ett piss.
O bilderna då.. jaa.. se själva:







Duke babblar

Kära dagbok!

Vi är uppe i tid idag! Fast jag fuskar och låter matte skriva så att jag kan ligga och blunda lite. Det är ju fortfarande mörkt ute.
På lördag är det hundloppis på hundhuset för då säljs det hundprylar, egengjort hundgodis och massa mer, dom annordnar även fiskedamm för vovvarna och annat kul. Så självklart skall vi dit!
När skall solen försöka ta o gå upp då? Jag och matte vill ju hinna ut innan mörkret lägger sig. Igår råkade matte nämligen spela sims efter våran morgonrunda och när hon tittade ut så var det kolsvart - oups!
Hon som lovat att vi skulle ut i skogen och allt xD!
Men idag tänker vi iallafall försöka ta oss ut när det är ljust, matte är ju livrädd för att gå ut när det är mörkt så jag skall bannemig släpa ut henne efter min frukost!
Efter skogen kan hon få spela sims om hon är snäll ;)!

Månader

Två månader (9v), ? kg:


Tre månader, 4 kg:



Tre och en halv månad, 5-7 kg:


Fyra månader, 12-16 kg:


Fem månader, 17-19 kg:


Sex månader, 20 kg:


Matte skriver..

Längtar hem så himla mycket!
Vill ni att jag skall fota på flygplatsen förresten? Duke i buren, Duke åker iväg, Duke är framme osv osv? Den lilla kameran får ju lätt plats i jackfickan :)!


Bus och mys

Kära dagbok!

Har lite bilder från nyss då jag och matte myste i sängen. Jag är nog en av världens gosigaste vovvar, när jag vill. Matte tror att jag inte inser hur stor jag är, utan att jag tror att jag är en liten vovve. Vadårå, det är jag ju?
Jag SKALL sitta och ligga i knät, både på golv och i soffor (eller i bilen). Vill gärna upp i knät på folk som hälsar på. Jag gillar att bli buren. Sitter gärna ned på husses eller mattes fot under promenaden. Hm.. jaa, jag är väl i storlek med en papillon eller hur? :D



Osen en film från söndags promenaden:

regnet det bara öser ner..

Kära dagbok.

Har haft noll ork att ta tag i bloggen idag. Vädret är hemskt, det bara öser ner regn, lite snöblandat ibland. Det är grått och mörkt ute (just nu är det kolsvart).
Matte har försökt liva upp mig med skink-sök i vardagsrummet o det gick väl för stunden. Annars vill jag bara sova, tråk tråk tråk.
Ni skall iallafall få lite bilder.
Ni minns väl att matte tar kort på mig på samma ställe varje månad för att kunna se hur stor jag blivit. Här är ett sånt kort:


Och här är korten från alldeles nyss:



prat

Kära dagbok.

Nu är det inte länge kvar till första advent och sedan vår resa till Göteborg. Matte och husse har bestämt att iår får det bli en plastgran här hemma. Mestadels för att vi inte har plats för en riktig och matte kommer ju åka hem så då finns de ingen som kommer ihåg att ta hand om den. Husse vill heller inte dammsuga en massa osv osv.
Men hemma hos mattes familj skall vi välja ut en riktig gran tillsammans som alltid! 
Jag längtar iallafall till jul och önskar mig en lillebror/syster ^^,!

Blev inte så många inlägg idag pga mattes finger!

Skogspromenad

Kära dagbok!

Idag tog hela familjen en uppfriskande promenad i skogen. Det var strålande solsken och frost! Så himla vackert!
Jag var jätte duktig på att vara lös och kom direkt (nästan) när matte eller husse ropade.
Men..
Innan matte o husse hunnit kalla in mig så springer en orienterare förbi. Världens grej tycker jag som springer fram för o hälsa, orienteraren uppskattade inte det och blev lite irriterad och överraskad.
Sen fick jag vara kopplad resten av promenaden.









Matte vaknade av att hennes pekfinger på höger handen hade svullnat upp, inte hela fingret men hela fingertoppen och ca 1 cm nedanför nagelbandet. Så hon kunde inte hjälpa mig med att redigera bilderna så ni får dom direkt från kameran :).

Skogstokig


Duke springer som en galning i skogen! Han har ju inte fått springa så mycket sen benet blev bra.
Men idag var det full rulle!

6 mån 8 dagar


Varför?

Varför får man inte MH-testa sin blandras hund (annat än om den går tjänstehunds utb.)?
Jag hade gärna velat testa Duke sen ju :(!

jag och min matte




bus


Bus med en grankvist

hm!?

Börjar någon av mina rasers utseende slå igenom nu? Vad är jag mest likt?

Östsibirisk laika?
Dobermann?
Border collie?


Matte tycker att jag mest ser ut som en laika med lite utav dobermann kroppen (speciellt baken ^^,)!


tugga ben








förlåt

Kära dagbok.

Nu är jag verkligen illa ute! Skulle ut o göra mina behov och så råkade det ligga en mackbit med mjukost eller liknande på vägen. Snabb som blixten dök jag ner och tog den i munnen, matte var nästan lika snabb på att trycka upp kinderna mot tänderna så att jag skulle släppa men jag sväljer den med öppen mun innan hon hunnit stoppa in handen.
Oj så arg hon blev..
Nu får jag sitta o skämmas en stund och alla ignorerar mig.
Jag skall aldrig aldrig aldrig mer ta något från gatan, jag lovar!

Puss

När matte gör en överdriven pussmun så brukar jag alltid pussa henne, visst är jag gullig?


Så puss på er alla och godnatt :)!

..

"Jag ser det snöar jag ser det snöar"


Lunchpromenad

Kära dagbok!

Matte och jag tog en lunchpromenix till skogen igen, men höll oss som vanligt i utkanten (fega matte).
Jag försökte dock få med henne ner i skogen genom att förklara hur skrämmande jag ser ut och hur stark jag är. Gick inge bra..










dagens bilder

Kära dagbok!

Vad var det jag sa? Matte och jag vaknade strax efter elva av att husse ringde *hehe*!
Men det var ju fortfarande ljust ute så matte tog lite bilder medan vi väntade på att husse skulle komma hem på lunch. Dom blev inte så bra med tanke på ljuset ute (mulet, grått o allt) plus att jag var högst motvillig att ställa upp på bild. Nosa på marken eller springa som en galning, det är mer vad jag gjorde och kameran hann inte riktigt med, matte hade digitalkameran.
Men inte så konstigt att jag sprang, har ju inte fått springa så mycket sen jag sträckte mig!





babbel babbel

Kära dagbok!

Nu skall jag egentligen sova, men jag snodde med mig mattes dator och uppdaterar i smyg *hehe*.
Ni tjallar väl inte?
Matte har iallafall bestämt att vi skall vänta med hundhuset tills nästa onsdag, så är jag i toppform när jag kommer tillbaka (inte mentalt då men..).
Sen tänkte vi även sno Linda och Azi's korvvatten tips och spåra lite med det till helgen! Husse säger att Bullens pilsner korv kommer funka super för dom luktar så mycket, skitäckligt säger matte.. gott säger jag och husse! Vi tre satt och kollade på en semesterfilm från i somras. Mallorca 09 hette den..
Såg rätt så annorlunda ut! Men häftigt, hade gärna velat bada i det där turkosa vattnet! Husse o matte var sig inte så lika, husse hade inte lika långt hår och mattes hår var blont med utväxt.
Sedan såg jag min moster och min mormor och morfar (med andra ord mattes syster, mamma och pappa) i bra kvalité också! Dom verkar himla roliga!
Efter den lilla filmer såg vi första delen av Wallander brandväggen men den var lite för läskig för mig så jag slank ner ur soffan och la mig på golvet och snuttade istället. Sedan måste jag ha somnat för jag vaknade av att matte sa att vi skulle ut på sista kissrundan, stapplade ut i hallen som en lite fyllegubbe och väntade på att husse o matte skulle få på sig jackorna.
När vi kom in igen var jag pigg men fick snällt gå till buren för att sova. Vilket jag inte riktigt gör..
Skall nog runda av här så uppdaterar jag mer imorgon! Matte har lovat att försöka få upp oss tidigt så att vi hinner fota lite innan det blir mörkt. Får se om hon håller det löftet, hon lovade nämligen det igårkväll också men.. vi sov till 11 idag (okej, 10.57..).
Godnatt!

Det är viktigt..

..att synas i mörkret!





Förstår att matte inte tycker att det är någon större idé att ta med sig kameran ut på vår annars så ljusa lunchpromenad! Klockan 14 får jag min lunch och sedan går vi ut och då ser det ut sådär? Kanske en anning ljusare men endå så att matte inte vågade gå ner i skogen utan höll sig i början.
Själv så såg jag utmärkt i mörkret och letade nya spår och trasslade in flexit i en massa små grenar o träd!

Promenad


Sista dagen med snö, visst är det vackert? Skulle bara varit lite mer snö på träden, så det ser sådär sagolikt ut!

Tack för alla svaren angående vilket foder era vovvar äter! Matte är ute efter ett bra foder till mig när jag blir stor, tålde inte eukanubas kyckling & ris (valpfodret). Matte hittade ett foder som hette Best In Show men det verkade mest baserat på spannmål, inte riktigt vad hon söker då jag nog kommer bli rätt så aktiv och behöver fett.

Packlista?

Hmm.. vad skall jag ha med mig till Göteborg nudå..
Skålar hade mattes mamma och pappa fixat, samt mat.
Får fundera ett tag, kommer dock garanterat att glömma något!


Duke undrar


En vecka till?

Kära dagbok!

Nu sitter jag vid husses dator för första gången på jätte länge. Ljudet krånglar nämligen fortfarande.
Matte hade tvättid idag så jag blev lämnad ensam en stund, högljudd protest i nån minut sen var jag knäpptyst. Är inte ens stel längre i benet men matte tycker att vi skall avvakta med längre promenadet ett tag till, jag tycker inte om henne längre.. eller jo men.. ni fattar!
Husse pratade med sin mamma om mina tabletter o hon kände en som haft det till sina valpar o vuxna hundar vid flygning och dom var tydligen jätte bra. Man blev inte alls så borta som matte trott. Nu är det ju olika från hund till hund men bra var dom iallafall.
Så nu får vi väl fundera lite till..

Puss

hmmm

Ser ni hur mycket jag älskar kameran ;)?


Mörkt

Kära dagbok!

Jag är rätt så uttråkad fortfarande, det blir ju mörkt så fort här! Redan klockan två är det så mörkt att matte tar på mig reflexvästen. Sedan är allt så geggit då det regnar och snön har legat på så jag blir extremt smutsig och skvätter omkring mig, jag halkar i leran och matte får det rätt jobbigt att få rent mig, det är iallafall tur att jag är korthårig!
Imorgon skall jag försöka få matte att fota mer, men bilder från en gråmulen dag med en massa regn är kanske inte så kul, eller?
Ibland borde man hoppa över november (men om någon fyller år så är det klart att dom dagarna i november får finnas ;D)!

tråk tråk tråk

Kära dagbok.

Världens tråk!
All snö har regnat bort men trots det så fortsätter regnet att ösa ner, vad är det här? Göteborg?
I norrland skall det vara snö såhär dags faktiskt. Husse skämtar dock att det regnar för att matte flyttat hit, att hon liksom på något sätt tog med sig vädret.
Det är tillomed mörkt ute, inte kolsvart men jobbigt mörkt, grått! Jag vill ha sol snö och minusgrader, is på havet och allting! Men det kommer väl när vi åkt till Götet!
Dumma väder!!
Inga bilder får jag ta heller för kameror tål inte vatten, inte mattes iallafall.
Hoppas att ni har bättre väder!

Här bakas det..


..Bullar!
Klockan tio började matte med detta, är hon riktigt frisk?

Söndag

Kära dagbok.

Inga bilder idag heller för vet ni? Husse har monterat en lampa.
Den tog jätte länge att få upp för han var tvungen o borra o greja så jag har fått vara i buren när matte skulle hjälpa till, annars satt vi instängda i köket då husse borrade.
Det lät jätte högt och vibrerade i väggarna, först blev jag rädd o gömde mig bakom matte, men sen skämdes jag..jag är ju en tuff hund, så helt plötsligt blev jag superglad! Svansen viftade o jag hoppade upp i mattes knä med frambenen och ville bli klappad. Sen fick jag godis så fort jag var lugn trots oljudet. Bra träning inför flygresan tyckte matte. Så nu kan husse borra hur mycket han vill, i don't give a shit!

Dukes morgon

Kära dagbok!

Godmorgon! Jag var väldigt morgonpigg idag och gnällde till vid 10 då jag ville ha frukost. Sedan släpade jag med en zoombiematte ut för att göra mina behov, släpade med henne in igen och hoppade upp i sängen, pussade på husse och lät dom sova en stund till. Sen ville jag att matte skulle starta datorn åt mig så att jag kunde uppdatera bloggen. Men det fick bli att svara på kommentarer istället och sedan skulle hon o husse äta frukost.
Efter det fick jag lite hjärngympa - söka efter skinka som fanns under en av tre muggar som stod uppradade eller hullerombuller. Fick vänta i köket medan matte la skinkan under en mugg och sedan ropade hon varsågod och då kom jag springandes och började nosa på muggarna och när jag listat ut vilken mugg som hade skinka under så började krånglet med att välta den så att jag skulle komma åt skinkan.
Sen skulle matte duscha och jag sov en stund i soffan sålänge men nu kan jag äntligen uppdatera bloggen!
Tyvärr har vi inte hunnit ta några bilder men det kommer senare idag, är väl lite mer roligare med utomhus bilder?

sovgott

Kära dagbok!

Skall faktiskt gå o sova nu.. blev ju pigg efter att jag varit ute o kissat osen ville matte ha på skype med sina föräldrar så då fick man ju ställa upp! Jag visade trix och skällde på hundar som gick nedanför, busade och gjorde sönder min ap-nalle ännu mer osv osv. Men nu skall jag ta o däcka i buren, skall bara be matte eller husse att ta ner mig till gräsmattan först!
Natti natti

Godnatt


14 november

Kära dagbok!

Min hälta, eller vad man skall kalla det, är mycket bättre. Knappt synbar nu, om jag inte precis rest mig efter en lång tupplur. Trots att jag haklade så jag satte mig i spagat idag så bjäffade jag bara till, ruskade på mig och trippade vidare. Matte är dock orolig som få, hon har läst skräckhistorier o tror att jag nu måste avlivas medan husse bara skakar på huvudet, han har haft hund förr.
Dessutom är mina ben lika långa som jag vet inte vad och muskulaturen bak har inte kommit igång än, har ju världens minsta rumpa ;)! Inte konstigt att man blir lite stel då man springer i djupsnö för första gången o blir påsprungen o sen snubblar till igen - klumpigt värre.
Men nu är det skönt att det är på bättringsvägen! Är fortfarande lite seg på att komma upp från liggande på sidan men annars så flyger jag fram i lägenheten.
Matte har dock besämt att vi skall ta det lungt ett tag till, bara kissrundor i en vecka - minst. TRÅK!

Video från skogen


Videon från igår som inte han bli klar innan jag skulle sova :)!

Norbottens vackraste

Kära dagbok!

Idag är det norrbottens vackraste hund - utställning. Matte funderar på att dra med husse dit en stund. Håller på till ikväll så det är väl ingen jätte bårdska men endå. Husse däremot tycker att dom skall borra upp en lampa och greja istället, han är inte populär just nu ;)!
Men vad skall matte göra på en utställning när norbottens vackraste hund sitter i hennes egna vardagsrum? Vem bryr sig att jag inte är renras liksom, min skönhet är uppenbar!

GRATTIS DUKE

6 månader idag den 13 november!
Älskar dig <3


Skogen

Kära dagbok!

Här är några bilder från när jag var o nosade i snön. Tyvärr blev dom flesta bilder inte så bra. När man använder digitalkamera så fokuserar blixten mer på mig och bakgrunden blir mörk, o bilderna blir lite suddiga. Sen rör jag mig så fort så innan kameran hunnit ladda in bilden (man får ju alltid vänta några sekunder innan man kan ta en till bild med en digitalkamera) så hade jag hunnit springa iväg.
Kanske lika bra att ta kort med systemkameran iallafall ;).
Skulle dessutom sätta ihop två filmer i moviemaker men det står något konstigt så husse får kolla på det när han kommer hem. Ni får titta på bilderna under tiden :D!



väntan

Kära dagbok!

Vid 14-tiden hade matte tänkt gå ut på en liten runda med mig. Så då tar hon med sig digitalkameran så att hon kan filma lite också :). Just nu väntar jag bara på att min mat skall bli klar. Den står ju i kylskåpet i vatten och sväller, minst 2 timmar skall den stå och klockan 14 är den klar, längtar!
Råkade "låna" mattes strumpa förrut o sög på den, matte blev inte så glad när hon tog den ifrån mig och den var dyngsur..hehe.

bildbomb

Tagna med digitalkameran:









flyga flygplan

Kära dagbok!

Här ligger jag och bloggar samtidigt som jag snuttar, ganska smart faktiskt. Man blir lugn och avslappnad.
Mattes mamma ringde till en veterinärlinje idag för att höra om mitt lugnande medel. Dom blev väldigt skeptiska till att skriva ut det på apoteket nämligen.
Samt att mattes mammas kompis sa att det var väldigt starka grejer och eftertraktat hehe. Iallafall så tyckte veterinären i telefonen att vi skulle köra utan lugnande på flygresan. Han hade själv hundar och sa att bara man vänjer dom vid buren och att dom känner sig trygga därinne så skall det inte vara några problem. Sålänge hunden inte är extremt nervös av sig eller så. Men det är verkligen inte jag. Jag är stencool!
Går in i mörka korridorer utan att ens se mig om efter husse o matte, supervalpen!
Dessutom har jag snuttefilten med mig! Det är mest matte som är orolig för hon tänker bara på hur hon hade kännt det om hon var valp och skulle resa osådär men veterinären sa att hundar inte tänker som människor. Men matte är ändå rädd att jag skall få panik. Men då sa mattes mamma att vi kan ju testa utan på ner resan och skulle jag vara skrämd så tar vi lugnande påvägen tillbaka.
Men nu skall vi ta och titta på en film!

Bus med pinne i snön


Kolla efter lite mer än hälften, valpflipp ;)!

Ajaj

Kära dagbok!

Åkte till hundhuset då jag blivit bättre i benet. Lekte med Bella och snubblade till -PIIP- haltade igen. Råkade alltså sträcka mig på exakt samma ställe igen. Jag måste hålla bättre koll på mina ben alltså..
Fick iallafall åka hem o vila, tråkigt värre!
Här kommer bilder från innan jag gjorde illa mig:




Tagen med digitalkameran:

Duken i bättre kvalité


Vad tycks?? Kameran fungerar!

suck

Alltid skall man bli störd! Jag SOVER! Eller försöker iallafall..


Önska

Kära dagbok!

Vad önskar ni er i julklapp?
Här är min lista:


Matte önskar sig:

Ett nytt objektiv - allround med bildstabilisator
Canvas talva - på mig såklart
Plattång med lockfunktion

Ja..och..nej?!

Kära dagbok!

Vet ni? Sladden kom idag!
MEN!
Jag får INTE använda kameran fören imorgon!! Varför?
Husse säger att batteriet varit urladdat sålänge att den måste laddas ett bra tag. O jag som ville filma på hundhuset och på vår promenad o allting. Trist!
Men då får la mattes sketna Nikon följa med istället!!
*Surar*

Ritat

Nu är Lindas (Spoileddog.se) Neo, Nitro och Bonnie klara, vad tycks?


sschh!

Just nu ligger Duken och stensover. Skall försöka att inte väcka honom fören tidigast kl 10. Han behöver ju sin skönhetssömn, eller ;)?

10 nov

Kära dagbok!

Hugos matte var här för en stund sedan då husse skulle hjälpa henne med en dator, det var jäääätte roligt! Jag älskar att hälsa på människor och husse o matte kan ju bli lite väl tråkiga ibland ;)!
Jag fick levergodis och massa klappar o gos!!
Så nu sover jag gott ikväll.
Matte skall vara julfotograf och ta kort på Hugo o Bella nån dag, spännande o se korten sedan :)! Jag skall fråga om jag får visa några i bloggen också!

Husse åkte nyss iväg till sin mamma som behövde hjälp med internet och vi skulle få med oss plättar tillbaka -mums, skall försöka sno en liten bit.
Imorgon blir det nog hundhuset om mitt lilla ben är bättre. Nu skall jag sova lite innan det är dags för sista rundan!

Bloggaren Duke







Bäst att inte störa ;)!

voff

Kära dagbok!

Är ännu bättre i benet (eller skall jag säga ljumsken?) idag men är fortfarande lite stel. Men jag hoppar o busar o springer så ont har jag iallafall inte längre! Ligger just nu o brottas med apan på golvet, när jag inte skriver detta förståss!

-Paus för att bita apan i örat-

Iallafall så skall vi hämta ut lugnande tabletter till mig idag så att vi hinner läsa på ordentligt innan. Det är ju rätt så starka grejer man har o göra med.

Hahaha hoppsan, nu kom matte på att hon råkat gå ut i pyjamasbyxor när jag skulle rastas! Dom är faktiskt jätte fina, ljuslila med lite änglar på osådär.. skitsnyggt!
O nu är hon irriterad.. för dom har en sådan idiotisk konstruktion på vår byggnad. Varje gång vaktmästarn eller vem det nu är, skall upp på vinden så fäller dom ner en stege som blockerar vår dörr, vi kommer alltså inte ut..
Vi kan kanske öppna dörren 1 dm max. Matte stod o ropade förra gången men ingen hörde henne. Det är ju livsfarligt, tänk om de hade börjat brinna? Eller matte behövde till sjukhuset eller något..eller att JAG kanske måste ut o PINKA?!
Nu blev ju jag också irriterad..hmm inte likt mig.
Nu skall jag gå o skälla ut dom, bokstavligt talat *höhö*!

Duke undrar

Ni är ju några stycken som läser bloggen, så jag har några små frågor:

Hur gammal är du och husse/matte?
Vad heter ni?
Vilken/vilka ras/er är du?
Vart bor ni?


Jag svarar även själv ^^,:

Jag blir 6 månader på fredag och matte är 19 år.
Jag heter Duke och matte heter Patricia.
Jag är en blandning mellan Östsibirisklaika/Dobermann/Border collie.
Vi bor i Norrland!

Flying Duke

Kolla här, min flygbur!
I storlek L för hundar upp till 31 kg. Ser lite liten ut på bild men inte i verkligheten! Collies har flygit i denna så jag har gott om utrymme ;)! Den skall iallafall stå framme nu så att jag vänjer mig vid den!



Dukes första vet. besök

Kära dagbok!

Idag var jag hos veterinären för första gången sen jag kom till matte o husse!
Vi skulle ju kika lite på det där med lugnande medel inför flygningen. Så när husse gick på lunch mötte han upp oss o vi for till distriktsveterinärerna.
Först lyssnade dom på hjärtat, som lät utmärkt, och sedan vägdes jag - 19,05 kg (hehe). Oså skickade dom ett elektroniskt..grejs till apoteket där matte skulle få hämta ut ett recept. Men först skulle det skickas en räkning hem till matte.
Så nu kommer jag att vara drogad hela resan..hmm..
Jag uppförde mig iallafall exemplariskt, satt helt stilla när dom skulle lyssna på hjärtat, försökte dock pussa veterinären, uppskattades INTE..

Gomorron!

Kära dagbok!

Godmorgon, ännu en dag med snö på backen och det är dessutom riktigt kallt, is på asfalten, blandat med snö såklart! Mitt ben är liite bättre, helt klart träningsvärk. Att springa i snö är inte lika lätt som att springa på en skogsstig. Har träningsvärk i ljumsken upptäckte matte igår, alltså inte i benet. Inte så konstigt då ljumsken fått jobba en hel del med att dra upp mina ben högre än jag brukar, snön räckte ju upp till mina knän..minst!
Sen när matte badade mig så slappnar ju musklerna av och jag märkte hur stel jag blev. Men jag är inte så brydd, busar på som vanligt och vill att matte skall kasta mina leksaker. Jag springer fram till henne o biter fort i leksaken som jag har i munnen så den piper hysteriskt, sedan trycker jag leksaken mot mattes knäskål och försöker lägga upp den i hennes knä. Då tar hon tag i leksaken o vi har lite dragkamp innan hon får loss den och kastar iväg den, jag rivstartar och dyyyker ner mot den o morrar.
Sedan springer jag stolt tillbaka med den i munnen och leken börjar om.

Ps. Denna veckan hoppas vi på att kamerasladden dyker upp!

8e nov

Kära dagbok!

Vi åkte iväg ut en sväng till skogen och promenerade i snön.. okej jag sprang som en dåre men husse o matte promenerade iallafall!
Matte hade med sig räkost i tub som jag fick varje gång jag kom tillbaka direkt då hon ropade, helt perfekt. Bästa inkallningsbelöningen som finns ;)!
Tyvärr har jag börjar halta lite på ena bakbenet.. tror att jag sträckt mig eller att någon sprang in i mig lite fört hårt igår. Men det är nog över på några dagar, jag har inte ont när man känner igenom eller så! Kan vara växtvärk också..som förra gången!







Godnatt

Kära dagbok!

Nu är ännu en rolig dag slut! Trots att matte nu är totalförkyld så skall vi nog kunna gå ut på åtminstone en längre promenad imorgon och försöka ta oss till hundhuset för socialträning!
Imorgon skall jag även badas med päronschampot (det luktar svagast!) och matte skall borsta mig och sånt där. Mattes pappa sa att jag nog borde borstas en gång per dag då jag fäller som tusan just nu. Vinterpälsen är lång och ljus = syns överallt, speciellt på svarta byxor eller kuddar. Matte köpte en såndär roller med klister på som man använder på kläder ni vet, kommer inte på vad det heter.. jaja. Den använde hon iallafall igår på två kuddar, sina mjukisbyxor samt en tröja..rullen är snart slut!

Jag har dessutom fått en ny leksak! Efter promenaden svängde husse och matte förbi ica och skulle köpa lite mjölk. Då passade matte på att slänga ner en pipande avlång apa i kassen. På magen knorrar den som en gris och biter man den i ansiktet piper den som min basketboll.. fast lite lägre (tack o lov tycker matte).
Den uppskattades väldigt mycket iallafall, jag har lekt med den sen vi kom hem. Eller.. de tillfällen jag var vaken iallafall.. var ju helt slut efter promenaden!

Näe nu skall jag sova, godnatt!

Tävling!


Tävla du också hos Fiona, Tindra och Maxi!

Hundpromenaden

Kära dagbok!

Här kommer lite bilder från den extremt snöiga promenaden! Matte såg absolut ingenting då hennes glasögon snöade igen, hihi! Jag var helt galen i början då vi fick vara kopplade, jag skrek och drog i kopplet så jag nästan ströp mig själv. Så husse fick bära mig, då pratade jag högt och tydligt istället.
Men tillslut så släpptes vi lösa och jag for iväg som ett skott och försökte nästan valla ihop alla hundar. Busade runt med min bästis, schäfervalpen Emira, vi är jämngamla.
Sedan var jag väldigt irriterande tyckte en rottweiler hane som tryckte ner mig på marken tillsammans med fyra andra hundar..ops! Råkade svansa lite för mycket runt hans mun tyckte han.. men.. han luktade ju gott?!
Här är lite bilder iallafall:










skyndaskynda

Kära dagbok!

Idag är det lördag och den 7 november.. vilket innebär..HUNDPROMENAD!
Så nu måste vi skynda oss för kl.12 skall vi vara utanför hundhuset!
Oj shit vad det snöar, detta kommer att bli jätte skojj!
Plikten kallar, nu måste jag få upp matte o husse så att dom kan få i sig mat och packa min väska, måste man göra allt själv?

Snö

Kära dagbok!

Här är bilder från när det snöade igår!








Trixar

Kära dagbok!

Det var ju ett tag sen ni fick se mina skills här på bloggen så jag tänkte uppdatera er med en liten video. Jag behöver dock träna lite mer på några moment.. t.ex sida.. men det började vi med för bara någon dag sedan!

Okej.. jag skäms.. jag kan bättre xD!

Usch..

Suck..inge photoshop då husse inte hunnit installera tillbaka alla program på datorn än.. o jag som har en massa snöbilder att visa er! Kanske i kväll, håll tummarna!

Iallafall så fick jag och matte läst artikeln som en reporter skrev då vi var med på öppet hus i boden. Ni vet det där med wp :). Jag blev helt chockad..
Det nämndes kamphundar hit och dit hela tiden, samt att vissa tyckte att det var djurplågeri.. jag vet inte vad jag skall skriva.. helt idiotiskt!
Man blir så ledsen.. här har en grupp jätte trevliga och snälla människor med deras väluppfostrade och vackra hundar anordnat så att fler kan komma o titta på en sport för hundar. En sport där hundar kan få utlopp för energi och kunna bygga muskler. O bara för att dom flesta hundar är av rasen amstaff, pitbull och liknande så ses hela sporten ner på. Det är bannemig inget fel på dessa hundar!!
Jag tänker iallafall träna för om man tittar noga så påminner det mycket om vad husky hundarna håller på med..just drag! O jag vill absolut dra matte och husse efter en pulka eller skridskor och varför inte bygga upp muskler genom att dra lite vikter efter sig först? Så man vänjer sig vid hela grejen!
Varför är just wp djurplågeri då?
Är der inte mer djurplågeri att inte låta sin hund få fysisk och mental aktivering?
Blir så himla ledsen :(!


Flygtabletter

Kära dagbok!

Matte ringde distriktsveterinärerna idag och pratade med dom om lugnande medel till mig vid flygningen. Dom tyckte att det vore en bra idé att ge mig det och sa åt matte att åka till dom och prata med dom som jobbade där och alt. köpa det på plats.
Matte vill dock att husse också skall vara med så det blir nog inte idag som vi åker eftersom husse skall iväg uppåt i landet med jobbet hela dagen.
Nu skall jag fortsätta sova vidare i husses o mattes säng, matte får sitta i soffan för sängen är aaalldeles för liten för att hon också skall rymmas *hehe, breder ut mig*

Transportväska

Kära dagbok!

Jag måste bara visa upp den snygga transportväskan matte köpte innan hon visste om mig. Då var det ju tänkt att hon skulle få en minivovve, men så blev det inte ;). Nästa vovve skall dock vara liten nog att rymmas i väskan! Hon köpte den alltså inte för att gå runt med på stan utan för att ha då hon flyger med vovven ner till Göteborg :)!



Den kommer alltså från Nobby pet fashion och köptes på 5:ans zoo för runt 600-700 kr.
O som ni ser så är jag liite för stor ;)!

SNÖ!

Kära dagbok!

Det snöar så mycket så jag vet inte vad just nu! Största flingorna jag någonsin sett!

Matte fick tyvärr redigera den i paint eftersom husse håller på att installera om sin dator. Han är nog klar ikväll!


En rolig händelse!

Kära dagbok!

Det var roligt att höra att alla tyckte om bloggen precis som den var! Det är alltid roligt o höra att man fortfarande går på rätt väg :)!
Håll tummarna för att kamera sladden kommer nästa vecka! Då blir det ju mycket bättre kvalité på filmerna! O när vi kommer hem till Göteborg så skall matte filma mig med sin familjs HD-videokamera.. kvalité eller vaddå ;)!
Kan ju bjuda på en liten rolig incident som hände i somras när matte, husse och mattes syster var i Kungshamn/Smögen!

Händelsen i text:
Matte, husse och mattes syster plus familj var o hälsade på några släktingar i Kungshamn, det ligger alltså vid havet. Medan de "vuxna" satt o pratade vandrade de tre ner till klipporna för att ta en del foton med mattes kamera.
När matte satte sig ner på en sten för att vila (hon hade problem med örat=öroninflamation visade det sig senare) så stod husse väldigt nära vattnet medan mattes syster filmade. Husse fick syn på en massa vattensniglar och säger: "Det finns en massa sniglar här..Skall jag ta upp en snigel?"
Mattes syster: Nej..nej..NEEEJ! NEEEEEJ!
*PLASK, PLUMS*
Husse halkar på den hala klippan och glider rätt ner i vattnet. Han berättar senare att han likt en katt vänder sig om och försöker springa upp ur vattnet på alla fyra.
Mattes syster kan inte andas av skratt och det är hon som pratar och skrattar mest i videon.
Husses strumpor och skor blev rätt så blöta men annars var han oskadd ;)! Han kan dock inte komma hem till matte utan att hennes syrra börjar asgarva. Han kommer garanterat att få höra det där för resten av sitt liv :D!

Duke undrar

Kära dagboksläsare!

Vad vill ni egentligen läsa om här på bloggen? Vill ni se mer videobloggar, fler bilder eller inlägg som handlar om t.ex hundmode?
Vad saknas eller behövs det mer av helt enkelt?

bilder

Kära dagbok!

Jag har börjat störa mig på dom små bilderna som får plats här i bloggen.. man ser ju inget!?
Så här får ni lite större, klickbara, bilder!





gomorron!

Kära dagbok!

Jag vill bara hälsa godmorgon till alla därute! Ja för mig är det fortfarande morgon.. jag är den lataste hunden matte vet. Husse gick ut med mig kl: 22.53 igår kväll, sista kissrundan.
Klockan..hm.. halv elva i morse fick matte väcka mig för att ja skulle ut o kissa ;)!
Men vadårå, deras säng är faktiskt jääätte skön att sova i o husse skall ju alltid väcka mig när han går upp vid 7. Sen behöver jag sova, skyller lite på att jag är valp ;)!
Jaja, idag är det onsdag men vi skall inte till hundhuset för matte och husse skall SKURA hela lägenheten..
Men på lördag är det iallafall hundpromenad så då får jag springa av mig i några timmar.. tack o lov!

Ritat

Nu är Wilda, Tilda och Smilla klara!


Duke meddelar

Kära dagbok!

Nu har jag fått en egen mejl!
[email protected]
Det är även msn!

Viktig information ang. ritat!


Ritat

Nu är Texas klar!


Ritat

Nu är Patron och Wilzon klara :)!


vikt och våg

Kära dagbok!

När vädret inte är så roligt så blir bloggen också tråkig. Man kan inte fota i regn eller extrem blåst och matte kan inte släppa lös mig för jag jagar alla löv och kommer antagligen följa efter ett tills de stannar.. vilket kan bli en bit.
Igår vägdes jag iallafall på djurmagazinet och vågen visade 18,0 kg!
Jag har ingen aning om hur stor jag blir..
5 månader, 53 cm i mankhöjd, 18 kg

Duke bloggar


Ritat


Nu är Bonnie klar! :D

Tröttare än tröttast!

Kära dagbok!

Min kväll igår blev inte riktigt som jag tänkt mig. Hade tänkt sova en låång stund i husses o mattes säng, men jag var visst för söt för att låtas vara! Matte var ju prompt tvungen att dra fram kameran för att knäppa några kort till bloggen, jaha.. då börjas det igen!















Söndag

Kära dagbok!

Vi åkte ju och kollade på wp idag när swb boden hade öppet hus. Det tog ett tag att hitta dit då det fanns en hel del olika vägar upp :) men efter ett tag så hittade vi ju rätt!
Alla var jätte trevliga och kom fram o hälsade när vi kom, jag blev så glad! Men jag fick inte hälsa på allt och alla för dom skulle ju visa hur wp gick till och det var väldigt intressant.
Dom fick jätte coola selar på sig och drog sedan kedjor efter sig. Kedjorna var jätte roliga tyckte jag och försökte först jaga dom men matte sa att jag inte fick det.. tråkmåns!
Häftigast var det nog när dom drog en stor vagn! Så stark vill jag också bli!
Matte säger att vi nog skall träna lite att dra en kedja eftersom hon tänkte ha mig till drag nästa vinter. Då skall jag få dra henne i en pulka eller kälke/spark samt efter skridskor osådär.
Vi åkte hem efter en stund då husse klagade på att det var kallt, han stod o frös stackarn!







RSS 2.0